ΔΙΑΦΟΡΑ

«Χθες, ένας συνάνθρωπός μας, με ταπείνωσε λες και επέλεξα εγώ να είμαι ΑμεΑ»

«Χθες, ένας συνάνθρωπός μας, με ταπείνωσε λες και επέλεξα εγώ να είμαι ΑμεΑ»
Advertisement

H Eirini Stamatelou κάνει μία απίστευτη καταγγελία για τον αντιδήμαρχο Λιβαδέων και για τον τρόπο που την αντιμετώπισε αν και γνώριζε ότι είναι άτομο με αναπηρία.

Διαβάστε το κείμενο που ανάρτησε στο Facebook:

ΠΡΙΝ ΟΧΤΩ ΧΡΟΝΙΑ ΚΟΙΜΗΘΗΚΑ ΕΝΑ ΒΡΑΔΥ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΩΙ ΟΤΑΝ ΞΥΠΝΗΣΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΚΟΥΝΗΣΩ ΤΙΠΟΤΑ…ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΑΡΧΙΣΑ ΝΑ ΠΑΛΕΥΩ ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΟΥ! ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΖΩΗ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΗΝ ΘΕΩΡΟΥΝ ΔΕΔΟΜΕΝΗ! ΕΓΩ ΓΙ ‘ ΑΥΤΗΝ ΠΑΛΕΥΩ! ΔΕΝ ΕΣΚΥΨΑ ΚΕΦΑΛΙ ΑΝ ΚΑΙ ΧΤΥΠΗΘΗΚΑ ΑΛΥΠΗΤΑ! ΣΗΜΕΡΑ ΟΜΩΣ ΦΡΟΝΤΙΣΕ ΕΝΑΣ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΑΣ, ΝΑ ΜΕ ΤΑΠΕΙΝΩΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕ ΠΡΟΣΒΑΛΕΙ ΛΕΣ ΚΑΙ ΕΠΕΛΕΞΑ ΕΓΩ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΑΜΕΑ…ΛΕΣ ΚΑΙ ΕΠΕΛΕΞΑ ΕΓΩ ΝΑ ΠΑΛΕΥΩ! ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΕΚΑΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΡΑΘΕΡΙΖΩ ΛΙΓΑ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΠΟΥ ΜΕΝΩ ΣΕ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΤΙΚΟ ΧΩΡΟ , ΟΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΠΑΡΑΘΕΡΙΣΤΕΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΒΔΟΜΗΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ! ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΕΛΑΤΑ. ΠΡΙΝ ΠΑΡΑΘΕΡΙΖΑ ΕΚΕΙ ΑΠΟ ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΥΣΗ , ΑΠΟ ΟΤΑΝ ΑΡΡΩΣΤΗΣΑ ΟΜΩΣ ΠΑΡΑΘΕΡΙΖΩ ΕΚΕΙ ΑΠΟ ΑΝΑΓΚΗ! Η ΖΕΣΤΗ ΕΠΙΔΕΙΝΩΝΕΙ ΠΟΛΥ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΟΥ… ΟΛΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΠΗΓΑΙΝΩ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΕ ΕΝΑ ΣΗΜΕΙΟ ΕΝΑΣ ΧΩΡΟΣ ΟΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΡΕΥΜΑ, ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΦΟΡΤΙΖΟΥΜΕ ΚΙΝΗΤΑ ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ , ΓΙΑ ΝΑ ΒΑΖΩ ΤΟ ΜΗΧΑΝΗΜΑ ΤΟΥ ΟΞΥΓΟΝΟΥ ΝΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΖΩ ΚΑΙ ΓΩ …. ΧΘΕΣ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΙΒΑΔΕΩΝ, ΗΡΘΕ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΚΑΙ ΕΚΑΝΕ ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ! Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ ΕΞΗΓΗΣΕ ΣΤΟ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΠΟΥ ΗΡΘΕ ΝΑ ΤΟ ΚΟΨΕΙ , ΟΤΙ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΥΜΑΝΤΙΚΟ ΝΑ ΕΧΩ ΟΞΥΓΟΝΟ ΓΙΑΤΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ Η ΖΩΗ ΜΟΥ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟ! ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΕΙΣΑΚΟΥΣΤΗΚΕ! ΔΙΕΚΟΨΑΝ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΧΕΣΗ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΒΑΛΟΥΝ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΜΕ ΠΙΝΑΚΑ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑ! ΤΟ ΔΕΧΤΗΚΑΜΕ! ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΗΡΘΕ ΕΝΑ ΤΟΠΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΤΟΥ ΕΙΠΑΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΡΕΥΜΑ ΚΑΛΕΣΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΣΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ…..Ο ΣΥΖΗΓΟΣ ΜΟΥ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΚΟΥΓΕ ΤΗΝ ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ.. ΤΟΝ ΡΩΤΗΣΕ ΓΙΑΤΙ ΕΚΑΝΑΝ ΔΙΑΚΟΠΗ ΣΤΟ ΡΕΥΜΑ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΟΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΓΟΣ ΝΑ ΔΙΝΟΥΝ ΡΕΥΜΑ ΣΤΟΥΣ ΠΑΡΑΘΕΡΙΣΤΕΣ! ΤΟΤΕ Ο ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΙΠΕ …ΜΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΤΟΜΟ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΑΖΕΙ ΟΞΥΓΟΝΟ….ΚΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΛΙΒΑΔΕΩΝ ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΠΛΑΝΗ , ΗΤΑΝ {{{{ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΤΟΜΟ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΒΟΥΝΟ}}!!!!!!!!!!!!

ΘΑ ΚΙΝΗΘΩ ΦΥΣΙΚΑ ΝΟΜΙΚΑ! ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ” ΑΝΘΡΩΠΟ” ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΑΤΕ….. ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΧΩ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΖΩΗ…. ΑΝ ΚΑΙ ΣΑΝ ΜΙΣΘΟΤΟΙ ΠΑΝΤΑ ΠΛΗΡΩΝΑΜΕ ΩΣ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΔΕΚΑΛΕΠΤΟ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΜΑΣ… ΑΝ ΚΑΙ ΣΑΝ ΓΥΝΑΙΚΑ ΕΦΕΡΑ ΤΡΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΟΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΙΜΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΙΒΑΔΕΩΝ…. ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ, ΔΕΝ ΑΞΙΖΩ ΝΑ ΑΝΑΠΝΕΩ….ΝΑ ΕΧΩ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ… ΕΙΜΑΙ ΑΜΕΑ! ΤΟΛΜΗΣΑ ΣΑΡΑΝΤΑ ΧΡΟΝΩΝ ΓΡΙΑ ΝΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΖΗΣΩ … ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ! ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΝ ΣΑΣ ΚΟΥΡΑΣΑ ΜΕ ΤΟΣΑ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΑ…ΑΛΛΑ ΑΚΟΜΑ ΑΝΑΠΝΕΩ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΚΑΝΑ ΤΟ ΧΑΤΗΡΙ ΤΟΥ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ….

Η απάντηση του Αντιδημάρχου, κυρίου Κωνσταντίνου Καπλάνη.

Προς αποκατάσταση της αλήθειας και όλων όσων διημείφθησαν τις τελευταίες ημέρες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, θα ήθελα να αναφέρω τα κατωτέρω:

Είμαι αιρετός στον Δήμο Λεβαδέων, και ασκώ καθήκοντα Αντιδημάρχου στην Δημοτική Κοινότητα Χαιρώνειας και Δαυλείας. Στο πλαίσιο των παραπάνω αρμοδιοτήτων μου μεριμνώ καθημερινά για την εξυπηρέτηση όλων των δημοτών και την ασφάλειά των παρεχομένων υπηρεσιών.

Με γνώμονα την εξυπηρέτηση και ασφάλεια των παραθεριστών στη περιοχή “Λαπαθιάς” της Τοπικής Κοινότητας Δαυλείας, στις 10 Αυγούστου 2017, ημέρα Πέμπτη, ηλεκτρολόγος του Δήμου, προέβην στην αναγκαστική διακοπή της ηλεκτροδοτήσεως της περιοχής, προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για την ασφαλή παροχή του ρεύματος. Επισημαίνω ότι ουδεμία αντίρρηση εκφράστηκε από κανέναν από τους παραθεριστές, αντιλαμβανόμενοι και οι ίδιοι ότι οι ενέργειες αυτές αποσκοπούσαν στην ασφάλειά τους.

Στις 12 Αυγούστου, ημέρα Σάββατο και ώρα 7.28μμ, επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί μου σύμβουλος της Τοπικής Κοινότητας. Στο τέλος της προσωπικής τηλεφωνικής μας συνομιλίας, μου ανέφερε ότι υπήρχε άτομο στην κατασκήνωση με αναπηρία, όπου χρειαζόταν το ρεύμα. Εξέφρασα την άποψη ότι “αν κάποιος δεν έχει τα απαραίτητα που χρειάζονται για την διαβίωση στο βουνό, δεν θα πρέπει να εκθέτει τον εαυτό του σε κίνδυνο και για την προσωπική του ασφάλεια καλό είναι να παραμένει σπίτι του.”

Την επόμενη ημέρα, 13 Αυγούστου 2017, ημέρα Κυριακή, πληροφορήθηκα από συγγενικό μου πρόσωπο, καθότι βρισκόμουν εκτός Δήμου για λίγες ημέρες, ότι απόσπασμα της συνομιλίας μας είχε κάνει το γύρο του διαδικτύου, και μάλιστα παραποιημένο “κατά το δοκούν”.   Συγκεκριμένα η κ. Ειρήνη Σταματέλου, στην προσωπική της σελίδα στο facebook, σε ανάρτησή της αναφέρει ότι εγώ είπα με απαξιωτικό τρόπο προς το πρόσωπό της “αν είναι άτομο με ειδικές ανάγκες να μείνει σπίτι του και να μην πηγαίνει στο βουνό”.

Τα ακριβή μου λόγια και το νόημά τους διαστρεβλώθηκαν και παραποιήθηκαν πλήρως από τον συνομιλητή μου στην τηλεφωνική μας επικοινωνία.   Η στάση μου και τα λεγόμενά μου, δεν ήταν προσβλητικά για τους ανθρώπους με ειδικές ανάγκες, τουναντίον θα ‘λεγα, ήταν καταρχάς μια διαπίστωση και εκ των υστέρων μια παραίνεση, και το ακριβές νόημά τους ήταν αυτό ακριβώς που ανέφερα παραπάνω, ότι δηλαδή, αν κάποιος δεν έχει τα απαραίτητα που χρειάζονται για την διαβίωση στο βουνό, δεν θα πρέπει να εκθέτει τον εαυτό του σε κίνδυνο. Αυτό είναι μια αλήθεια και ισχύει για οποιονδήποτε άνθρωπο αποφασίζει να κάνει διακοπές στο βουνό, είτε είναι άνθρωπος με ειδικές ανάγκες, είτε όχι. Δεν αναφέρθηκα ποτέ στα άτομα με ειδικές ανάγκες, και η απάντησή μου αφορούσε τον οποιοδήποτε αποφασίζει να εκτεθεί στους κινδύνους του βουνού χωρίς προστασία.

Με την κ. Σταματέλου, που απ’ ότι έμαθα εκ των υστέρων είναι άτομο με αναπηρία, ουδέποτε έχω μιλήσει είτε τηλεφωνικά, είτε “δια ζώσης”, δεν την γνωρίζω προσωπικά και προφανώς ποτέ δεν αναφέρθηκα με τα λεγόμενά μου σε εκείνη ή σε κάποιο άλλο συγκεκριμένο άτομο.

Η προσωπική μου πορεία, ιδιωτική και δημόσια, μέχρι στιγμής έχει αποδείξει πόσο εκτιμώ και σέβομαι, όλους τους ανθρώπους, ανεξαρτήτως της διαφορετικότητάς τους. Ουδέποτε μέχρι σήμερα μπορεί κάποιος να μου καταλογίσει ρατσιστική συμπεριφορά απέναντι σ’ οποιονδήποτε συνάνθρωπό μου. Ειδικά για τα άτομα με ειδικές ανάγκες, οι οποίοι σαφέστατα και δεν επέλεξαν οι ίδιοι να βρίσκονται σ’ αυτή την θέση, και δίνουν τον καθημερινό τους αγώνα, κάτω από αντίξοες συνθήκες, τρέφω ιδιαίτερο σεβασμό. Και δεν θα μπορούσα να κάνω διαφορετικά άλλωστε, αφού και στο άμεσο οικογενειακό μου περιβάλλον υπήρξαν άνθρωποι με αναπηρία, γνωρίζω τις δυσκολίες τους, και η ευαισθησία μου είναι δεδομένη και αυτονόητη γι’ αυτά τα άτομα.

Σέβομαι τόσο την κ. Σταματέλου, όσο και όλα τα άτομα με ειδικές ανάγκες και βεβαιώνω ότι καμία πρόθεση δεν είχα να θίξω την συγκεκριμένη αλλά και ούτε οποιοδήποτε άλλο άτομο που αντιμετωπίζει παρόμοια προβλήματα και λυπάμαι βαθύτατα για την διαστρέβλωση των λεγομένων μου, από τον συνομιλητή μου στο τηλέφωνο. Δεν επιτρέπω σε κανένα να αμφισβητεί την αυτονόητη ευαισθησία και συμπαράστασή μου, και λόγω προσωπικών εμπειριών, απέναντι στα άτομα με ειδικές ανάγκες.

Εννοείται ότι έχω ξεκινήσει όλες τις νόμιμες ενέργειες, προκειμένου να λάμψει η αλήθεια, στέλνοντας εξώδικο στον σύμβουλο της τοπικής κοινότητας με τον οποίο συνομίλησα τηλεφωνικά, και παράλληλα ζητώντας την άρση του τηλεφωνικού μου απορρήτου, προκειμένου να αποκαλυφθούν οι πραγματικοί διάλογοι.

Λιβαδειά 21 Αυγούστου 2017

Ο Αντιδήμαρχος Δήμου Λεβαδέων

Κωνσταντίνος Καπλάνης

Πηγή : enallaktikos.gr

Διαβάστε περισσότερα
Advertisement