ΕΛΛΑΔΑ

Δεν βρίσκουν σπίτια για τους πρόσφυγες στην Ελλάδα -Αναζητούν 7.000 διαμερίσματα και ξενοδοχεία

Δεν βρίσκουν σπίτια για τους πρόσφυγες στην Ελλάδα -Αναζητούν 7.000 διαμερίσματα και ξενοδοχεία
Advertisement

Διαμερίσματα για να στεγαστούν οι αιτούντες άσυλο και οι προς μετεγκατάσταση πρόσφυγες που θα παραμείνουν στην Ελλάδα αναζητά η κυβέρνηση. Ηδη από την Ειδομένη επιστρέφουν στην Αθήνα πολλοί πρόσφυγες, οι οποίοι θα φιλοξενηθούν προσωρινά στο γήπεδο χόκεϊ στο Ελληνικό.

Ο δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης Ιωάννης Κωνσταντάτος εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά του γι’ αυτή την εξέλιξη.

Την ίδια ώρα πρόσκληση προς ΜΚΟ για συνεργασία όσον αφορά στα διαμερίσματα και ξενοδοχεία που θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη στέγαση αιτούντων άσυλο και υποψηφίων για τη διαδικασία μετεγκατάστασης αναμένεται να δημοσιοποιήσει η Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για την Ελλάδα. Οπως γράφει η καθημερινή στο πλαίσιο αυτό αναζητούνται περίπου 7.000 διαμερίσματα αλλά και ξενοδοχεία έτσι ώστε να δημιουργηθούν 20.000 θέσεις φιλοξενίας έως το τέλος του χρόνου. 

Τα χρονοδιαγράμματα είναι ασφυκτικά και οι εταίροι ΜΚΟ πρέπει να έχουν καταθέσει τις προτάσεις τους έως τις 11 Δεκεμβρίου 2015. Υπενθυμίζεται ότι 66.400 άτομα που έχουν καταθέσει αίτηση για άσυλο στην Ελλάδα θα μπορούν να μετεγκατασταθούν σε κράτη-μέλη της Ε.Ε. έως τον Σεπτέμβριο του 2017.

Πηγή

Advertisement