ΕΛΛΑΔΑ

Βουβό αφιέρωμα: Ένα χρόνο μετά την τραγωδία του Norman Atlantic-Οι αποκλειστικές εικόνες & βίντεο του iefimerida

Βουβό αφιέρωμα: Ένα χρόνο μετά την τραγωδία του Norman Atlantic-Οι αποκλειστικές εικόνες & βίντεο του iefimerida
Advertisement

Τα ξημερώματα της 28ης Δεκεμβρίου 2014, το οχηματαγωγό πλοίο «Norman Atlantic» που είχε μισθωθεί από την εταιρεία ΑΝΕΚ Lines και εκτελούσε το δρομολόγιο Πάτρα-Ηγουμενίτσα-Ανκόνα, βρίσκεται στον πορθμό του Οτράντο στην Αδριατική θάλασσα όταν ξεσπά πυρκαγιά στο γκαράζ του.

Η ώρα είναι λίγο πριν τις έξι, το πλοίο έχει ήδη ταξιδέψει για μισή ώρα από την αναχώρηση του από την Ηγουμενίτσα και το ακριβές σημείο του δυστυχήματος είναι 44 ναυτικά μίλια βορειοδυτικά της Κέρκυρας.
Μια τεράστια επιχείρηση διάσωσης που στήνεται για να διασωθούν οι επιβαίνοντες δεν μπορεί να αποτρέψει τον επιβεβαιωμένο θάνατο 12 ανθρώπων, ενώ ακόμη 18 αγνοούνται μέχρι και σήμερα, ένα χρόνο μετά.
O δημοσιογράφος του iefimerida.gr Αγγελος Μόσχοβας, έτυχε να βρίσκεται στο παραπλέον σκάφος Europa Cruise της Minoan Lines που έσπευσε να συνδράμει. Ηταν το πρώτο επιβατικό πλοίο που έφτασε στην περιοχή του τραγικού ναυαγίου και οι περισσότεροι από τους διασωθέντες περισυναλλέγησαν από το πλοίο των Μινωικών γραμμών. Σε παγκόσμια αποκλειστικότητα, το iefimerida.gr κάλυψε με πλήρες ρεπορτάζ, συνεντεύξεις των ναυαγών, φωτογραφίες και βίντεο τις τραγικές στιγμές.

Ολα τα διεθνή και τοπικά μέσα ενημέρωσης αναπαράγουν τις πληροφορίες τις εικόνες και τα βίντεο του iefimerida.gr. 

Ενα χρόνο μετά, τα ερωτήματα για την ναυτική τραγωδία που στοίχισε τη ζωή σε τόσους ανθρώπους, παραμένουν αναπάντητα.

Δείτε πως κάλυψε τα γεγονότα εκείνες τις ημέρες το iefimerida.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή

Advertisement