ΕΛΛΑΔΑ

Τζιτζικώστας για την κατάληψη στο Αριστοτέλειο: Αυτά δεν συμβαίνουν σε μια ευνομούμενη πολιτεία

Τζιτζικώστας για την κατάληψη στο Αριστοτέλειο: Αυτά δεν συμβαίνουν σε μια ευνομούμενη πολιτεία
Advertisement

Για την… παρουσία των No Border Camp στους χώρους του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, μίλησε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.

«Παρακολουθήσαμε όλη την προηγούμενη εβδομάδα μια κατάσταση η οποία βρισκόταν πέρα από τα όρια της νομιμότητας, διότι τελείται αξιόποινη πράξη όταν καταλαμβάνεις δημόσιο κτίριο και δημόσια περιουσία και η αστυνομία μη έχοντας λάβει απολύτως καμία εντολή από την κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο δεν παρενέβαινε. Αυτά δεν συμβαίνουν σε μια ευνομούμενη πολιτεία που προφυλάσσει τους πολίτες της».

«Η Ελληνική Αστυνομία από τη στιγμή πια που έχει ψηφιστεί, ορθώς, η κατάργηση του ασύλου στους πανεπιστημιακούς χώρους οφείλει να παρεμβαίνει. Δεν είναι δυνατόν μια ομάδα ανθρώπων να καταστρέφει δημόσια περιουσία είτε αυτή είναι πανεπιστήμιο είτε είναι ο δήμος της Θεσσαλονίκης» πρόσθεσε σε ραδιοφωνική συνέντευξη που παραχώρησε στο «Πρακτορείο 104,9 FM».

Ο κ. Τζιτζικώστας αναφέρθηκε και στο κονδύλι ύψους δέκα εκατομμυρίων ευρώ που έχει εξασφαλιστεί μέσα από το νέο ΕΣΠΑ για την ανάπλαση του χώρου του πρώην στρατοπέδου Παύλου Μελά, δήλωσε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας.

«Εκεί θα γίνει μια παρέμβαση ύψους 10 εκατ. ευρώ, προκειμένου, μόλις αποδοθεί από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας το στρατόπεδο Παύλου Μελά στον δήμο Παύλου Μελά, σύμφωνα και με την προεκλογική μας δέσμευση την οποία υλοποιούμε και κάνουμε πράξη, θα προχωρήσουμε στη δημιουργία ενός σύγχρονου πανέμορφου μητροπολιτικού πάρκου, το οποίο θα αποδοθεί προς χρήση στους πολίτες, στην καρδιά του πολεοδομικού συγκροτήματος στη δυτική πλευρά της Θεσσαλονίκης» σημείωσε ο κ. Τζιτζικώστας. Ανέφερε ακόμη ότι «στο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης θα διατεθούν περίπου 100 εκατομμύρια ευρώ για αστικές αναπλάσεις» και επισήμανε ότι η Περιφέρεια περιμένει από τους δήμους να ξεκινήσουν τις μελέτες τους.

Για τα οδικά έργα που εκτελούν οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας επισήμανε ότι βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες στην εσωτερική περιφερειακή της Θεσσαλονίκης, στους δρόμους Θεσσαλονίκης – Χαλκηδόνας, Θεσσαλονίκης – Έδεσσας, Θεσσαλονίκης – Κιλκίς και Θεσσαλονίκης – Σερρών και σε λίγο καιρό, αφού δοθεί η έγκριση από το Ελεγκτικό Συνέδριο, θα ξεκινήσουν εργασίες στο δρόμο Θεσσαλονίκης – Μουδανίων.

 

 

 

 

 

 

Πηγή

Advertisement