ΕΛΛΑΔΑ

Τσίπρας: Η Ευρώπη συνειδητοποιεί ότι το μεταναστευτικό είναι ευρωπαϊκό πρόβλημα

Τσίπρας: Η Ευρώπη συνειδητοποιεί ότι το μεταναστευτικό είναι ευρωπαϊκό πρόβλημα
Advertisement

Σημαντικό είναι για τον πρωθυπουργό να δοθεί προτεραιότητα στον άνθρωπο και μετά στην οικονομίαΘετικά αποτιμά ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τα αποτελέσματα της Συνόδου τονίζοντας πως, «έστω και αργά η Ευρώπη αρχίζει να συνειδητοποιεί πως το πρόβλημα των μεταναστευτικών ροών είναι ένα Ευρωπαϊκό πρόβλημα και πρέπει να βρεθεί μια Ευρωπαϊκή λύση».

Σημαντικό είναι επίσης για τον Αλέξη Τσίπρα να δοθεί προτεραιότητα στον άνθρωπο και μετά στην οικονομία.

Για τον Αλέξη Τσίπρα χρειάζεται έως το τέλος Νοεμβρίου  να έχει ξεκινήσει η διαδικασία της μετεγκατάστασης των προσφύγων από Ελλάδα-Ιταλία στην υπόλοιπη Ευρώπη και να ληφθούν μέτρα ώστε η μεσόγειος και το Αιγαίο να μην συνεχίσουν να δημιουργούν ανθρώπινες τραγωδίες.

«Παρά τις διαφωνίες υπήρξε μία απόφαση που επιβεβαιώνει την μετεγκατάσταση 160.000 προσφύγων, την ενίσχυση των χωρών υποδοχής και τη δημιουργία κέντρων φιλοξενίας».

Επιπλέον, ο πρωθυπουργός τόνισε πως είναι πολύ σημαντικό υπάρξει συνεννόηση με τις χώρες διέλευσης και κυρίως με την Τουρκία έτσι ώστε «να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις εκείνες για να μη θρηνούμε θύματα στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο θάλασσα».

«Να σταματήσει αυτή η εικόνα μιας Μεσογείου και ενός Αιγαίου, υγρού τάφου για πρόσφυγες που ψάχνουν να βρουν μια καλύτερη ζωή στην Ευρώπη», κατέληξε ο πρωθυπουργός.
Πηγή

Διαβάστε περισσότερα
Advertisement