ΚΟΣΜΟΣ

Για τρομοκρατία μιλά η Άγκυρα – Κράτος «μαφία» καταγγέλλουν οι Κούρδοι

Για τρομοκρατία μιλά η Άγκυρα – Κράτος «μαφία» καταγγέλλουν οι Κούρδοι
Advertisement

Εκτακτο συμβούλιο του υπηρεσιακού πρωθυπουργού Νταβούτογλου με τους επικεφαλής των υπηρεσιών ασφαλείας – «Είναι δυνατόν να μην γνωρίζουν, σε μια χώρα όπου οι υπηρεσίες πληροφοριών είναι τόσο ισχυρές;»

αναρωτήθηκε ο Σελαχατίν Ντεμιρτάς, ηγέτης του φιλοκουρδικού κόμματοςΛίγες ώρες μετά την εκατόμβη νεκρών και τραυματιών στην Άγκυρα κατά τη διάρκεια ειρηνικής διαδήλωσης Κούρδων στην τουρκική πρωτεύυσα έχει ξεσπάσει πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ της υπηρεσιακής κυβέρνησης Νταβούτογλου και του φιλοκουρδικού κόμματος.

Αξιωματούχοι της τουρκικής κυβέρνησης δήλωσαν ότι η ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε στην Άγκυρα ήταν «τρομοκρατική επίθεση» και εξετάζουν ισχυρισμούς σύμφωνα με τους οποίους βομβιστής αυτοκτονίας ευθύνεται γι αυτήν.

Ο πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου συγκάλεσε έκτακτο συμβούλιο με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιαλτσίν Ακντογκάν, κυβερνητικούς αξιωματούχους και τους επικεφαλής των υπηρεσιών ασφαλείας στις 12.00 τοπική ώρα (και ώρα Ελλάδος) μετά την πολύνεκρη επίθεση.Φιλοκουρδικό κόμμα Δημοκρατίας των Λαώνουρ: «Είμαστε αντιμέτωποι με κράτος μαφία»

«Είμαστε αντιμέτωποι με ένα κράτος μαφία, ένα κράτος δολοφόνο». Με τη δήλωση αυτή σχολίασε τις εκρήξεις που σημειώθηκαν το πρωί στην ‘Αγκυρα, ο αρχηγός του φιλοκουρδικού Κόμματος Δημοκρατίας των Λαών Σελαχατίν Ντεμιρτάς.

«Είναι δυνατόν να μην γνωρίζουν, σε μια χώρα όπου οι υπηρεσίες πληροφοριών είναι τόσο ισχυρές;», αναρωτήθηκε ο Ντεμιρτάς και σημείωσε: «Εμπόδισαν τα ασθενοφόρα και θέλουν να αυξηθεί ο αριθμός των θυμάτων. Θα βαδίσουμε μαζί με αυτούς που δεν υποκύπτουν μπροστά στην αστυνομική τυραννία. Δεν θα επιτρέψουμε να τους γράψει η ιστορία. Η ιστορία δεν θα γράψει μια εξουσία που είναι τόσο τυραννική».

Λόγο για «δεκάδες νεκρούς και εκατοντάδες τραυματίες» έκανε ο Ντεμιρτάς, ενώ ο αρχηγός του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου τόνισε ότι «της Τουρκίας δεν τις αξίζει τέτοια εικόνα. Όποια και να είναι η πολιτική άποψή μας πρέπει να καταδικάσουμε την τρομοκρατία» και πρόσθεσε: «Δεν θέλω να απευθύνω ειδικές κατηγορίες, αλλά αυτός είναι ο τρόπος που πρέπει να κυβερνάται η Τουρκία;».

Πηγή

Διαβάστε περισσότερα
Advertisement