ΕΛΛΑΔΑ

Τρίκαλα όπως Παρίσι – Ξαπλώστες στις όχθες του Ληθαίου ποταμού

Τρίκαλα όπως Παρίσι – Ξαπλώστες στις όχθες του Ληθαίου ποταμού
Advertisement

Ξαπλώστρες παραλίας σε τμήμα του Ληθαίου ποταμού στην πόλη των Τρικάλων, τις οποίες μπορούν ελεύθερα να χρησιμοποιήσουν οι πολίτες, τοποθέτησε σήμερα ο Δήμος Τρικκαίων στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας.

«Το να δημιουργήσουμε μία παραλία στο ποτάμι δεν ήταν και τόσο δύσκολο», δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η αντιδήμαρχος Τρικάλων, Βασιλένα Μητσιάδη και προσθέτει: «Γίνεται, βεβαίως, και σε άλλες πόλεις της Ευρώπης, όπου έχουμε δει αντίστοιχες δράσεις.

Τρίκαλα όπως Παρίσι – Ξαπλώστες στις όχθες του Ληθαίου ποταμού - Εικόνα 2

Έτσι, τώρα, δοκιμάζουμε λίγο τον κόσμο, αν του αρέσει ως εικόνα, αν θέλει να το διατηρήσουμε και θα δούμε, σε επόμενη φάση, αν θα παραμείνει παραπάνω από αυτή την εβδομάδα».

Ξαπλώστρες για ξεκούραση και χαλάρωση

«Οι πολίτες μπορούν να τις χρησιμοποιούν ελεύθερα, από το πρωί και μέχρι το βράδυ. Ο κόσμος μπορεί να ξεκουράζεται, να διαβάσει το βιβλίο του, και μάλιστα σε έναν ιδανικό χώρο», καταλήγει η κ. Μητσιάδη.

Τρίκαλα όπως Παρίσι – Ξαπλώστες στις όχθες του Ληθαίου ποταμού - Εικόνα 3

Να σημειωθεί πως τα Τρίκαλα είναι μια πολύ εξελιγμένη πόλη και έχει χαρακτηριστεί κορυφαία έξυπνη πόλη της Ελλάδας, με τις πάμπολλες καινοτομίες να έχουν βελτιώσει την ζωή των κατοίκων της.

Μάλιστα, η βρετανική Guardian, πριν από έναν χρόνο είχε γράψει ένα άρθρο – ύμνο για τα Τρίκαλα, χαρακτηρίζοντάς την ως μια έξυπνη πόλη που δεν θα μπορούσε κανείς να φανταστεί.

[topontiki.gr]

Διαβάστε περισσότερα
Advertisement