ΔΙΑΦΟΡΑ

Τρία εργαλεία της κουζίνας που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διαφορετικά

Τρία εργαλεία της κουζίνας που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διαφορετικά
Advertisement

Τα εργαλεία κουζίνας που έχετε ήδη μπορεί να είναι πολύ πιο ευέλικτα από ό, τι φαντάζεστε! Ακόμα και τα gadget μιας χρήσης μπορούν να χρησιμοποιηθούν για πολλά πράγματα, αν είστε διατεθειμένοι να σκεφτείτε λίγο πιο δημιουργικά και πρακτικά.

Το να γίνετε δημιουργικοί, λοιπόν, με την υπάρχουσα συλλογή μικροεργαλειών κουζίνας, σίγουρα, θα σας βοηθήσει να εξοικονομήσετε χρήματα κάνοντας περισσότερα με τα εργαλεία που έχετε ήδη, ενώ ως μπόνους θα αποφύγετε την προσθήκη επιπλέον ακαταστασίας στα συρτάρια, τα ντουλάπια και τους πάγκους της κουζίνας σας.

Κόφτης αβγού

Εάν χρησιμοποιείτε τον κόφτη αβγού σας μόνο όταν φτιάχνετε πατατοσαλάτα, τότε πραγματικά χάνετε πολύτιμο χρόνο στην κουζίνα! Μπορείτε, επίσης, να τον χρησιμοποιήσετε για να τεμαχίσετε ακτινίδια, μανιτάρια, φράουλες, πίκλες ακόμη και τυρί μοτσαρέλα.

Ανεξάρτητα από το τι κόβετε με τον κόφτη αβγού, αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή για να επιταχύνετε την προετοιμασία όταν κάνετε συνταγές που απαιτούν πολλά ψιλοκομμένα ή κομμένα σε κύβους συστατικά!

Θήκες μάφιν

Χρησιμοποιήστε τις θήκες μάφιν που έχετε στην κουζίνα σας σαν έναν τεράστιο δίσκο με παγάκια για να παγώσετε σπιτικό ζωμό, σούπες, σάλτσες ή οτιδήποτε άλλο θέλετε να αποθηκεύσετε στην κατάψυξη σε μερίδες μισού φλιτζανιού! Μπορείτε, επίσης, να τις χρησιμοποιήσετε για να φτιάξετε νόστιμες παγωμένες λιχουδιές, όπως παγωμένο γιαούρτι με γκρανόλα.

Scoop Παγωτού

Επειδή το αναφέρει η ονομασία του δεν σημαίνει ότι πρέπει να περιορίσετε την χρήση του μόνο για το σερβίρισμα παγωτού. Στην πραγματικότητα, το scoop παγωτού μπορεί να σας φανεί πολύ χρήσιμο για να καθαρίσετε διάφορα τρόφιμα όπως η γλυκοκολοκύθα ή το πεπόνι. Επίσης, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να σχηματίσετε τέλεια ομοιόμορφα κεφτεδάκια ή μερίδες ζύμης μπισκότων.

Πηγή

Διαβάστε περισσότερα
Advertisement