ΚΟΣΜΟΣ

Τούρκος υπουργός Εσωτερικών: «Η Τουρκία είναι ένα ευγενές έθνος, οι πρόγονοί μας προώθησαν τη φιλοσοφία»

Τούρκος υπουργός Εσωτερικών: «Η Τουρκία είναι ένα ευγενές έθνος, οι πρόγονοί μας προώθησαν τη φιλοσοφία»
Advertisement

Ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού, μιλώντας σε ένα επιχειρηματικό φόρουμ, έκανε λόγο για «ευγενές τουρκικό έθνος» που -μεταξύ άλλων- προώθησε και την φιλοσοφία, όχι μόνο στην Τουρκία, αλλά σε παγκόσμιο επίπεδο.

Μάλιστα, πρόσφατα, ο Σουλεϊμάν Σοϊλού εξέφρασε τη βεβαιότητά του πως «η Τουρκία θα κυβερνήσει τον κόσμο γράφοντας ιστορία. ο Θεός είναι με τον Ερντογάν και την κυβέρνησή του».

Όπως χαρακτηριστικά υπογράμμισε ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών «είμαστε η Τουρκία. Είμαστε μία μεγάλη χώρα. Είμαστε ένα ευγενές έθνος. Ιδέες και φιλοσοφίες προωθήθηκαν από τους προγόνους μας και είναι πολύτιμες και απαραίτητες στο σημερινό κόσμο. Αποστολή της Τουρκίας είναι να δώσει το χέρι στις χώρες που θέλουν ν΄ απαλλαγούν από την καταπίεση του άγριου καπιταλισμού».

Ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών για τον ρόλο της Τουρκίας

Και συμπλήρωσε ο ίδιος «έχουμε επίσης μία γεωγραφική ευθύνη. Είμαστε η καρδιά όλης της παγκόσμιας γεωγραφίας. Υπάρχουν χώρες γύρω μας που ακολουθούν την ανάπτυξη πρέπει να τους απλώσουμε το χέρι μας. Πρέπει να δώσουμε το χέρι στις χώρες που θέλουν να απαλλαγούν από τους δια αντιπροσώπων πολέμους. Πρέπει να δώσουμε το χέρι στις χώρες που θέλουν να απελευθερώσουν τον εαυτό τους από την καταπίεση του άγριου καπιταλισμού και να τις απελευθερώσουμε».

Αξίζει να σημειωθεί ότι στον Σουλεϊμάν Σοϊλού ο Ερντογάν έχει απόλυτη εμπιστοσύνη, ενώ κατείχε κεντρικό ρόλο στην κρίση του περασμένου Μαρτίου στον Έβρο και τα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Τον περασμένο Απρίλιο, ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών υπέβαλλε παραίτηση από τη θέση του λόγω κορωνοϊού, που όμως δεν έγινε αποδεκτή, με πολλούς να θεωρούν πως θα έχει κύριο ρόλο στην Τουρκία στην μετά Ερντογάν εποχή.

 

 

Πηγή

Διαβάστε περισσότερα
Advertisement