ΕΛΛΑΔΑ

Τουρκία: «Ευχαριστώ» σε σπαστά ελληνικά είπε η νεαρή Αϊρίν στους Έλληνες διασώστες – Είχε γαντζωθεί από το χέρι πυροσβέστη

Τουρκία: «Ευχαριστώ» σε σπαστά ελληνικά είπε η νεαρή Αϊρίν στους Έλληνες διασώστες – Είχε γαντζωθεί από το χέρι πυροσβέστη
Advertisement

Ένα ακόμη θαύμα κατάφεραν οι διασώστες της ΕΜΑΚ και του ΕΚΑΒ στο Χατάι της Τουρκίας, αφού κατάφεραν να ανασύρουν από τα ερείπια στο Χατάι μια νεαρή κοπέλα, την Αϊρίν, που ήταν εγκλωβισμένη κάτω από μία πλάκα.

Τα μέλη των σωστικών συνεργείων έδωσαν μάχη για περίπου δέκα ώρες για να την προσεγγίσουν και να την απεγκλωβίσουν. Μάλιστα, η ίδια ζητούσε να της ακρωτηριάσουν το ένα πόδι για να μπορέσει να βγει, όμως τελικά διεσώθη αρτιμελής.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός, αμέσως μετά τον απεγκλωβισμό της, η νεαρή κοπέλα είπε με τρεμάμενη φωνή “ευχαριστώ” σε σπαστά ελληνικά στους Έλληνες διασώστες.

Ο κ. Αρτοποιός υπογράμμισε ότι η μεγαλύτερη ανταμοιβή για τους Έλληνες διασώστες ήταν αυτό το “ευχαριστώ” από την κοπέλα. Στη συνέχεια, η ελληνική αποστολή ανέσυρε από το σημείο νεκρή μια μητέρα και το παιδί της το οποίο είχε καταπλακώσει με το σώμα της.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε νωρίτερα ο κ. Αρτοποιός καθ’όλη τη διάρκεια της επιχείρησης απεγκλωβισμού η κοπέλα είχε “γαντζωθεί” από το χέρι του Έλληνα Πυροσβέστη, περιμένοντας υπομονετικά τη σωτηρία της.

Οι άνδρες της ΕΜΑΚ εντόπισαν την Αϊρίν όταν άκουσαν μια φωνή κατά τη διάρκεια της έρευνας στα ερείπια του συγκεκριμένου κτιρίου. Με πραγματική αυτοθυσία άρχισαν να ψάχνουν, καθώς κατά τη διάρκεια της επιχείρησης έγιναν και δύο ισχυροί μετασεισμοί, και κατάφεραν να φτάσουν στο σημείο, όπου αρχικά πίστεψαν ότι ήταν ζωντανό το μικρό παιδί που ήταν κάτω από σώμα της άψυχης μητέρας του.

Τελικά διαπιστώθηκε ότι το παιδάκι ήταν δυστυχώς χωρίς τις αισθήσεις του, ενώ η φωνή ήταν της νεαρής κοπέλας, που ήταν παγιδευμένη κάτω από ένα τσιμεντένιο δοκάρι, πίσω από τους άλλους δύο νεκρούς.

Οι Έλληνες διασώστες έφτασαν κοντά της και για ώρες της κρατούσαν το χέρι και της έδιναν κουράγιο. Ταυτόχρονα προσπαθούσαν να κόψουν σιγά σιγά το δοκάρι, ενώ απομάκρυναν το άψυχο σώμα του παιδιού.

Advertisement