ΕΛΛΑΔΑ

Η τουριστική ταυτότητα του Πηλίου στην Bienal nature tourism Pelio ‘15

Η τουριστική ταυτότητα του Πηλίου στην Bienal nature tourism Pelio ‘15
Advertisement

Η Εταιρεία Ανάπτυξης Πηλίου Α.Ε. , διοργανώνει  την  πρώτη Έκθεση Φυσιολατρικού Τουρισμού Bienal Nature Tourism στο Πήλιο, (BNTP’15)  την Παρασκευή και το Σάββατο 20-21 Νοεμβρίου 2015, στο ξενοδοχείο  Domotel Xenia Volos. 

Η έκθεση έχει σκοπό να προωθήσει τον φυσιολατρικό τουρισμό και τον τουρισμό της υπαίθρου παρουσιάζοντας την ιδιαίτερη τουριστική ταυτότητα του Πηλίου, που συνδυάζει το βουνό και τη θάλασσα, θέλοντας να αναπτύξει ένα μοντέλο διακοπών που θα αφορά και τους 12 μήνες του χρόνου.

Αυτό είναι το 5άστερο resort Domotel Xenia Volos:

Στην BNTP’15 συμμετέχουν επαγγελματίες της περιοχής που έχουν άμεση ή έμμεση σχέση με τις δραστηριότητες στη φύση και τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού, καθώς και τη γαστρονομία και τα τοπικά προϊόντα. Στην έκθεση θα πραγματοποιούνται δράσεις b2c και  b2b για την περιοχή του Πηλίου. 

Αναλυτικά θα λειτουργούν περίπτερα όπου οι εκθέτες  – επαγγελματίες του  χώρου, θα παρουσιάσουν:
1.  τις εναλλακτικές δράσεις που έχουν αναπτυχθεί στο Πήλιο τα τελευταία χρόνια, τόσο στο βουνό όσο και στη θάλασσα. Πεζοπορία, ορεινή ποδηλασία, ιππασία, τοξοβολία, καταρρίχηση, κατάβαση φαραγγιών, flying fox, δραστηριότητες στο χιονοδρομικό κέντρο, roller ski, καγιάκ θαλάσσης, ιστιοπλοϊα είναι ορισμένες από τις δράσεις που θα γνωρίσουν οι επισκέπτες της έκθεσης. 
2. τις γαστρονομικές διαδρομές, τα τοπικά προϊόντα και τα βότανα του βουνού των Κενταύρων. Παραγωγοί, αγροτικοί σύλλογοι, σεφ θα μυήσουν τους επισκέπτες στα μυστικά της γεύσης μέσα από αυθεντικά τοπικά προϊόντα .
3. ιδιοκτήτες καταλυμάτων, όλων των ειδών από μικρούς ξενώνες στο βουνό μέχρι μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες και βίλες στη θάλασσα, θα προτείνουν πακέτα διακοπών για όλο το χρόνο.

Την εκδήλωση θα παρουσιάσει η δημοσιογράφος Ινα Ταράντου.
Το πρόγραμμα έχει ως εξής:
   Την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου, στις 17:00 μμ εκπρόσωποι από τον χώρο της πολιτικής, του τουρισμού, της γαστρονομίας και των media, ανοίγουν την εκδήλωση και μας μιλούν για το «δικό τους Πήλιο». 
   Η υπουργός Τουρισμού Ελενα Κουντουρά, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ευάγγελος Αποστόλου, χαιρετούν με δηλώσεις τους, την εκδήλωση. 
ΣΑΒΒΑΤΟ 21 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
9.30-10:00  «Πώς φτιάχνουμε το νέο ελληνικό πρωινό»
10:00-11:00 Επίδειξη roller ski
11:00 (Παράλληλη εκδήλωση) Αναχώρηση για το Πήλιο, περίπατος και βόλτα με άλογα
11:00-12:30 Ξενία Βόλος τοξοβολία
12:00-15:00 ιστιοπλοϊα
15:00-17:00 Β2Β συναντήσεις επαγγελματιών
18:00 κλήρωση

Συμπληρώνοντας μια ειδική φόρμα που θα βρείτε στο χώρο της έκθεσης διεκδικείτε δώρα για τις διακοπές σας. 

Πηγή

Advertisement