ΚΟΣΜΟΣ

«Το τείχος της ντροπής» στο Περού χωρίζει φτωχούς & πλούσιους!

«Το τείχος της ντροπής» στο Περού χωρίζει φτωχούς & πλούσιους!
Advertisement

Μία από τις πιο σκληρές εικόνες της ανισότητας στον κόσμο: Το τείχος στο Περού που χωρίζει τους πλούσιους από τους φτωχούς. Το ονομάζουν «τείχος της ντροπής» και βρίσκεται στην κορυφή ενός λόφου χωρίζοντας τη φτωχική συνοικία Βίστα Ερμόσα ντε Σαν Χουάν ντε Μιραφλόρες από την οικιστική ζώνη πολυτελών κατοικιών Λας Κασουαρίνας, στη Λίμα.

«Το τείχος της ντροπής» στο Περού χωρίζει φτωχούς & πλούσιους! - Εικόνα 2

Το τείχος που ολοκληρώθηκε το 2013, έχει φρουρούς σε κάθε είσοδο και αγκαθωτό συρματόπλεγμα. Είχε ως στόχο να μειώσει την εγκληματικότητα, όμως πέτυχε το αντίθετο αποτέλεσμα. Οι άνθρωποι που ζουν σε αυτή την πλευρά του τείχους αντιμετωπίζουν συνθήκες ακραίας φτώχειας, χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και σύστημα αποχέτευσης, με το 23% των παιδιών κάτω των οκτώ ετών να υποφέρει από χρόνιο υποσιτισμό. Από τη μία πλευρά είναι οι κατοικίες με τεράστιους κήπους, πισίνες και πολυπληθές προσωπικό και από την άλλη η απόλυτη φτώχεια. Τον τελευταίο καιρό έχουν εκφραστεί έντονες διαμαρτυρίες προκειμένου να γκρεμιστεί.

«Το τείχος της ντροπής» στο Περού χωρίζει φτωχούς & πλούσιους! - Εικόνα 3 «Το τείχος της ντροπής» στο Περού χωρίζει φτωχούς & πλούσιους! - Εικόνα 4 «Το τείχος της ντροπής» στο Περού χωρίζει φτωχούς & πλούσιους! - Εικόνα 5 «Το τείχος της ντροπής» στο Περού χωρίζει φτωχούς & πλούσιους! - Εικόνα 6

 

Πηγή

Διαβάστε περισσότερα
Advertisement