ΣΟΦΑ ΛΟΓΙΑ

Θέλω να νιώσω πώς είναι να είσαι η πρώτη προτεραιότητα κάποιου

Θέλω να νιώσω πώς είναι να είσαι η πρώτη προτεραιότητα κάποιου
Advertisement

Ήσασταν ποτέ η πρώτη προτεραιότητα κάποιου αληθινά; Γνωρίζετε πώς είναι να είστε το μόνο άτομο που σκέφτεται κάποιος για ώρες, το πρώτο άτομο που σκέφτεται το πρωί και το τελευταίο που σκέφτεται πριν αποκοιμηθεί;

Υπήρξατε ποτέ το πρώτο άτομο με το οποίο κάποιος επικοινωνεί, μόλις βρει ελεύθερο χρόνο, ώστε να γεμίσει τη ζωή του με όσες περισσότερες εμπειρίες μπορεί;

Γνωρίζετε πώς είναι να έχετε πάντα ελπίδες και ποτέ να μην απογοητεύεστε μόλις οι ελπίδες σας πάρουν μορφή; Γνωρίζετε πώς νιώθει κανείς όταν το άλλο άτομο πάντα εμφανίζεται νωρίς και είναι πάντα θετικό, ενθαρρυντικό και στοργικό σχεδόν κάθε μέρα και κάθε νύχτα; Όλοι οι άνθρωποι πρέπει έστω μία φορά στη ζωή τους να νιώσουν πώς είναι να είσαι το εντελώς αντίθετο από την εφήμερη σχέση της μιας βραδιάς.

Όλοι χρειάζεται να νιώσουν πώς είναι να ακούς πάντα την αλήθεια, παρά τις αυταπάτες και τις μισές αλήθειες και όλοι χρειάζεται να γνωρίσουν πώς είναι να βλέπεις εκείνη την αλήθεια μέσα στα μάτια του άλλου- ξανά και ξανά, μέρα με τη μέρα. Όλοι οι άνθρωποι δικαιούνται να μάθουν πώς είναι να ζει κανείς με έναν άνθρωπο που προσφέρει αυτό το επίπεδο ειλικρίνειας, επειδή είναι μέρος του χαρακτήρα του με αυθόρμητο τρόπο- και όχι επειδή πρέπει να έχει σωστή συμπεριφορά.

Κάθε άνθρωπος πρέπει να ζήσει πώς είναι όταν ο άλλος δίνει τον καλύτερό του εαυτό και την αγάπη του, για να κάνει κάποιον χαρούμενο. Όλοι χρειάζεται να βιώσουν πώς είναι να είσαι σε μια σχέση που δεν είσαι το μόνο άτομο που προσπαθεί μέσα σε αυτή- τουλάχιστον όχι όλη την ώρα. Και να νιώσει πώς είναι η αληθινή, αμοιβαία αγάπη, η αγάπη που βρίσκει ανταπόκριση.

Όλοι οι άνθρωποι πρέπει να γνωρίσουν πώς είναι να σου φέρονται με σεβασμό, με ενδιαφέρον και με τρυφερότητα: να περηφανεύονται για την αγάπη σου. Κάθε άνθρωπος δικαιούται να νιώσει πώς είναι η αμοιβαία, ειλικρινής έλξη και η ξεκάθαρη σχέση· πώς είναι να μην ανησυχεί για μπερδεμένα σήματα ή μηνύματα και να μην ανησυχεί για τις σκέψεις και τα συναισθήματα του/της συντρόφου του.

Αξίζουμε όλοι να μάθουμε πώς είναι να νιώθεις ότι αγαπιέσαι με τον τρόπο που πρέπει: παθιασμένα, σταθερά και περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο. Πρέπει όλοι να νιώσουμε πώς είναι να είσαι με κάποιον που δεν θα σε πληγώσει ποτέ- γιατί αυτό μακροπρόθεσμα θα πληγώσει και εκείνους.

Holly Riordan, συγγραφέας

Πηγή

Διαβάστε περισσότερα
Advertisement