ΓΥΝΑΙΚΑ

Πώς να στεγνώνετε τα μαλλιά σας χωρίς να τα καταστρέφετε

Πώς να στεγνώνετε τα μαλλιά σας χωρίς να τα καταστρέφετε
Advertisement

Παρόλο που μπορεί να φαίνεται πολύ απλό, η φροντίδα των μαλλιών σας απαιτεί χρόνο, υπομονή και αφοσίωση. Όπως και το υπόλοιπο σώμα σας, η υγεία των μαλλιών σας είναι κάτι που πρέπει να λάβετε υπόψη κατά τη ρουτίνα περιποίησης τους.

Μετά το μπάνιο ή το λούσιμο, λοιπόν, δεν είναι λίγες εκείνες που αφήνουν τα μαλλιά τους να στεγνώσουν φυσικά, επειδή θεωρούν την συγκεκριμένη διαδικασία πιο υγιεινή. Ωστόσο, η χρήση σεσουάρ μαλλιών έχει μεγάλα οφέλη για την υγεία των μαλλιών σας που, σίγουρα, δεν γνωρίζατε.

Για παράδειγμα, εάν αφήσετε τα μαλλιά σας να στεγνώσουν φυσικά, η παρατεταμένη έκθεσή τους στην υγρασία τα κάνει να χάσουν το φυσικό τους σχήμα, καθώς ασκείται πίεση στις πρωτεΐνες που διατηρούν τα μαλλιά ανέπαφα και ομοιόμορφα. Επιπλέον, αυτή η έκθεση θέτει σε κίνδυνο την εσωτερική δομή, ενώ βλάπτει την κυτταρική μεμβράνη, ενισχύει την παραγωγή μυκήτων και δημιουργεί πολύ περισσότερη πιτυρίδα. Αντιθέτως, αν χρησιμοποιήσετε σεσουάρ, η δομή των μαλλιών σας παραμένει ανέπαφη.

Για βέλτιστο στέγνωμα των μαλλιών σας, πρέπει να ρυθμίσετε τη θερμοκρασία και την απόσταση του σεσουάρ από αυτά. Είναι καλύτερο να στεγνώσετε τα μαλλιά σας σε χαμηλή ή μεσαία θερμοκρασία και να κρατάτε το σεσουάρ σε απόσταση περίπου 15 εκατοστών από τα μαλλιά σας. Με αυτόν τον τρόπο, εξασφαλίζετε την ελάχιστη επίδραση της θερμοκρασίας στον φλοιό των μαλλιών και καταφέρνετε να εξαλείψετε την ενοχλητική υγρασία που επηρεάζει την εσωτερική δομή τους.

Μια χρήσιμη συμβουλή πριν χρησιμοποιήσετε το πιστολάκι είναι να αφαιρέσετε την υγρασία από τα μαλλιά σας με μια πετσέτα με απαλές κινήσεις. Στη συνέχεια, συνιστάται να στεγνώνετε τα μαλλιά με συνεχή κίνηση, για να αποφεύγετε να εστιάζετε τη θερμότητα στο ίδιο σημείο για αρκετή ώρα. Μόλις τελειώσετε, βάλτε τον αέρα στο δροσερό έτσι ώστε το σχήμα των μαλλιών σας να διατηρηθεί.

Για καλύτερη περιποίηση των μαλλιών σας, τα καλύτερα πιστολάκια είναι εκείνα που ενσωματώνουν διαφορετικές ταχύτητες, έχουν κουμπί ψυχρού αέρα και έχουν ιοντική τεχνολογία, η οποία μειώνει το φριζάρισμα και δίνει στα μαλλιά σας μια πολύ πιο φυσική κίνηση.

Πηγή

Διαβάστε περισσότερα
Advertisement