LIFESTYLE

Σταύρος Ζάλμας: Ο καρδιοκατακτητής της τηλεόρασης, η απόσυρση από την δημοσιότητα και η γοητευτική εμφάνιση στα 64 του

Σταύρος Ζάλμας: Ο καρδιοκατακτητής της τηλεόρασης, η απόσυρση από την δημοσιότητα και η γοητευτική εμφάνιση στα 64 του
Advertisement

Σταύρος Ζάλμας: Ο ζεν πρεμιέ που εγκατέλειψε την τηλεόραση

Ο Σταύρος Ζαλμάς έχει γεννηθεί στην Αθήνα, στις 30 Απριλίου του 1958. Πέρασε τα παιδικά του χρόνια και μεγάλωσε στην Αθήνα. Όταν τελείωσε το σχολείο ξεκίνησε να σπουδάζει Οικονομικά ενώ αφού αποφοίτησε άρχισε να δουλεύει στην Εθνική Τράπεζα.

Ο ρόλος που τον έκανε ιδιαίτερα αναγνωρίσιμο στο ευρύ κοινό ήταν αυτός του πατέρα Ιωάννη στη δραματική σειρά του Μανούσου Μανουσάκη «Άγγιγμα ψυχής».

Μετά την μεγάλη επιτυχία που τον καθιέρωσε ως ζεν πρεμιέ, ακολούθησαν πολλές δουλειές σε τηλεόραση και θέατρο, αλλά κανείς δεν μπορούσε να τον ξεχάσει ως πανέμορφο ιερωμένο που παρασύρεται από τον έρωτά του για μια γυναίκα.

Παράλληλα, με την εργασία του ως τραπεζικός υπάλληλος ξεκίνησε τις σπουδές του στο αντικείμενο της υποκριτικής καθώς ήθελε να γίνει ηθοποιός. Μετά το τέλος του πρώτου έτους των θεατρικών του σπουδών έπαιξε στην Επίδαυρο στην παράσταση «Πέρσες» συνεργαζόμενος με τον Αλέξη Μινωτή. Έτσι το ταλέντο,  η σκληρή δουλειά, το συναίσθημα σε συνδυασμό με την ευστροφία και την ακεραιότητα του χαρακτήρα του καθώς και η εξωτερική του εμφάνιση τον έχουν κατατάξει σε έναν από τους πιο επιτυχημένους ηθοποιούς της γενιάς του.

Ο Στάυρος Ζαλμάς σε συνέντευξη του για τα παιδικά του χρόνια και για την απόσυρση από την τηλεόραση

To 1960 οι δικοί μου μετακόμισαν στα Πατήσια, στην Κηπούπολη Κυπριάδου. Αλλά εγώ εξακολούθησα να περνάω πάρα πολλές ώρες της ημέρας στη Φιλαδέλφεια διότι ήταν εργαζόμενοι και δεν είχαν πού να με αφήσουν και με άφηναν σε κάποιους συγγενείς εκεί, στο παλιό μου πατρικό σπίτι. Εν συνεχεία τα προεφηβικά μου και τα εφηβικά μου χρόνια τα πέρασα στα Πατήσια και το ’80 μόλις απολύθηκα από το στρατό έφυγα από το σπίτι μου.

Σταύρος Ζάλμας: Ο καρδιοκατακτητής της τηλεόρασης, η απόσυρση από την δημοσιότητα και η γοητευτική εμφάνιση στα 64 του - Εικόνα 1

Ανέκαθεν ήθελα να γίνω ηθοποιός, έχει πει ο Σταύρος Ζαλμάς. Ανέκαθεν, δηλαδή εννοώ από την ηλικία που ένα παιδί συνειδητοποιεί τον εαυτό του και αρχίζει και σκέφτεται κάποια πράγματα για το μέλλον. Ήθελα να γίνω ηθοποιός. Με ενδιέφερε πάρα πολύ το μαγικό πράγμα που συμβαίνει πίσω από τη σκηνή, στα καμαρίνια, στις κουΐντες.

Με έπαιρναν οι δικοί μου και έβλεπα κάποιες παραστάσεις, όχι πάρα πολλές, αλλά παρακολουθούσαμε κάποιο θέατρο, έχει πει ο Σταύρος Ζαλμάς. Όσο μπορούσαν με έπαιρναν μαζί τους και έβλεπα κάποιες παραστάσεις. Και το καλοκαίρι και το χειμώνα. Μάλιστα τότε εκείνα τα χρόνια το καλοκαίρι δέσποζε ο Ψαθάς στα καλοκαιρινά θέατρα. Με είχε πολύ ελκύσει αυτό το μαγικό, αυτό το παραμύθι.

«Είμαι τυχερός που έχω κάνει επιτυχίες τότε που ήταν τα καλά χρόνια της τηλεόρασης και ο κόσμος με έχει αγαπήσει. Αυτή την αγάπη μου την δείχνει ακόμα και σήμερα» σημείωσε χαρακτηριστικά ο αγαπημένος Σταύρος Ζαλμάς. Συνεχίζοντας είπε: Έχουν υπάρξει τηλεοπτικές προτάσεις αλλά δεν ήθελα για ένα διάστημα να ασχοληθώ.

Επειδή τα χρόνια της κρίσης, λόγω και της ανέχειας, συρρικνώθηκαν οι δουλειές, ήταν μοιραίο για κάποιο χρονικό διάστημα να μη θέλω να κάνω κάτι στην τηλεόραση».

Διαβάστε περισσότερα
Advertisement