ΔΙΑΦΟΡΑ

Σπαρακτική εικόνα: Η στιγμή που γορίλας ξεψυχά στην αγκαλιά του δασοφύλακα που τού έσωσε τη ζωή

Σπαρακτική εικόνα: Η στιγμή που γορίλας ξεψυχά στην αγκαλιά του δασοφύλακα που τού έσωσε τη ζωή
Advertisement

Η συγκινητική φωτογραφία που κάνει τον γύρο του διαδικτύου.

Το σπαρακτικό κλικ του γορίλα Ndakasi στο Εθνικό Πάρκο Virunga στο Κονγκό να ξεψυχάει στην αγκαλιά του δασοφύλακα, Αντρέ Μπάουμα, κάνει τον γύρο του διαδικτύου.

Πίσω στο 2007, όταν ο μικρός τότε γορίλας ήταν ορφανός, διασώθηκε από τον Μπάουμα και μεταφέρθηκε στο Εθνικό Πάρκο. Οι δύο τους, έκτοτε, έγιναν αχώριστοι φίλοι με τον γορίλα να αντιλαμβάνεται τον δασοφύλακα σαν παρένθετο γονιό του. «Όποτε με βλέπει ανεβαίνει στην πλάτη μου όπως θα έκανε με τη μητέρα του», είχε πει ο δασοφύλακας σχετικά.

Στις 26 Σεπτεμβρίου το πάρκο έβγαλε την ανακοίνωση ότι ο Ndakasi, που τελευταία ήταν πολύ άρρωστος, κατέληξε στην ηλικία των 14 ετών.

«Με βαθιά θλίψη το Virunga ανακοινώνει τον θάνατο του αγαπημένου ορφανού γορίλα βουνού, Ndakasi, ο οποίος βρισκόταν υπό τη φροντίδα του Κέντρου Senkwekwe του Πάρκου για περισσότερο από μια δεκαετία», ήταν η ανακοίνωση που συνοδευόταν από ένα ιδιαίτερο φωτογραφικό καρέ. Σε αυτό, που κάνει τον γύρο του διαδικτύου και προκαλεί συγκίνηση σε όλο τον κόσμο, βλέπουμε τον Ndakasi να αφήνει την τελευταία του πνοή στην αγκαλιά του Μπάουμα.

Διαβάστε περισσότερα
Advertisement