ΕΛΛΑΔΑ

Η Σούζαν Σάραντον με τον Γιάννη Μουζάλα στον καταυλισμό προσφύγων στο Ελληνικό

Η Σούζαν Σάραντον με τον Γιάννη Μουζάλα στον καταυλισμό προσφύγων στο Ελληνικό
Advertisement

Μετά τη Λέσβο η χολιγουντιανή ηθοποιός βρέθηκε σήμερα, ανήμερα Χριστουγέννων, στο γήπεδο του Χόκεϊ στο Ελληνικό, όπου φιλοξενούνται τις τελευταίες ημέρες οι μετανάστες. 

Μαζί με την ηθοποιό βρισκόταν ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας. Η Σούζαν Σάραντον μίλησε με τους μετανάστες και τους πρόσφυγες που βρίσκονται εκεί, σε μια προσπάθεια να ενημερωθεί για τις συνθήκες που επικρατούν και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Σημειώνεται ότι η ηθοποιός έμεινε στη Λέσβο και στο πλευρό των προσφύγων και των μεταναστών για περίπου μία εβδομάδα και δήλωσε συγκλονισμένη από το δράμα των ανθρώπων αυτών.

Όπως αποκάλυψε, αποφάσισε να ταξιδέψει από τις ΗΠΑ στην Ελλάδα για να τιμήσει τους προγόνους της, που ήταν πρόσφυγες. Χθες, επίσης μαζί με τον κ. Μουζάλα, επισκέφτηκαν το κέντρο το Κέντρο Υποδοχής Μεταναστών στη Μόρια της Λέσβου. Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, η ηθοποιός είπε στον υπουργό ότι θα μεταφέρει στη διεθνή κοινότητα το δράμα των ανθρώπων αυτών, αλλά και τις προσπάθειες της Ελλάδας να αντιμετωπίσει τη δύσκολη κατάσταση, έτσι όπως αυτή έχει διαμορφωθεί.

 

 

 

 

Πηγή

Advertisement