ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

Ο σύντροφός μου αρνείται να χωρίσει τη γυναίκα του γιατί έχει καρκίνο. Να περιμένω;

Ο σύντροφός μου αρνείται να χωρίσει τη γυναίκα του γιατί έχει καρκίνο. Να περιμένω;
Advertisement

Είμαι 47 ετών και τα έχω με έναν κύριο 48 ετών, ο οποίος τόσο καιρό με έχει φλομώσει στα ψέματα και μάλλον προσπαθεί να κερδίσει χρόνο. Τα τελευταία 7 χρόνια όλο λέει ότι χωρίζει από τη γυναίκα του, αλλά διαζύγιο εγώ δεν βλέπω. Το ξέρω ότι με κοροϊδεύει, το βλέπω ότι με κοροϊδεύει, αλλά είμαι πολύ ερωτευμένη για να τον αφήσω και να φύγω.

Δεν τολμώ καν να σκεφτώ ότι θα κόψω επαφές μαζί του. Ο χρόνος που περνάω μαζί του είναι για μένα πολύτιμος και δεν μου είναι ποτέ αρκετός. Θέλω να είμαι μαζί του, αλλά αμφιβάλλω αν θέλει και αυτός το ίδιο.

Την περασμένη εβδομάδα μου εξομολογήθηκε ότι ο πραγματικός λόγος που δεν αφήνει τη γυναίκα του για μένα είναι επειδή εκείνη έχει καρκίνο. Δεν μου είπε σε τι στάδιο είναι, ορκίστηκε όμως ότι μόνο μαζί μου θέλει να είναι και ότι μένει μαζί της επειδή τη λυπάται και για τα παιδιά φυσικά. Η αλήθεια είναι ότι δεν ξέρω αν λέει αλήθεια ή ψέματα. Αν ήταν κάτι τόσο σοβαρό δεν θα μου το ‘χε πει τόσο καιρό; 7 χρόνια είμαστε μαζί αλίμονο αν δεν μοιραζόταν μαζί μου ένα τέτοιο γεγονός.

Πολύ φοβάμαι ότι θα περιμένω για πολύ καιρό ακόμα. Αν όντως η γυναίκα του έχει καρκίνο δεν θα ήθελα σε καμία περίπτωση να τη χωρίσει στην κατάσταση που είναι για να μείνει μαζί μου. Ξέρω ότι ο καρκίνος είναι μία ύπουλη ασθένεια και οι περισσότεροι ασθενείς δεν επιβιώνουν.

Μήπως θα ήταν καλύτερα να περιμένω να δω αν θα ζήσει ή θα πεθάνει και να πράξω ανάλογα;

Μαργαρίτα

Διαβάστε περισσότερα
Advertisement