ΕΛΛΑΔΑ

Στο ΣτΕ η συνταγματικότητα του συμβιβασμού με την Siemens

Στο ΣτΕ η συνταγματικότητα του συμβιβασμού με την Siemens
Advertisement

Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας θα κρίνει την συνταγματικότητα του συμβιβασμού που έκανε η κυβέρνηση το 2012 με την γερμανική Siemens, καθώς το Δ’ τμήμα του ανωτάτου δικαστηρίου παρέπεμψε το ζήτημα εκεί, λόγω μείζονος σπουδαιότητας. Το τμήμα έκρινε μάλιστα ότι το μη κερδοσκοπικό σωματείο “Ελληνες φορολογούμενοι” είχαν έννομο συμφέρον να προσφύγουν στο δικαστήριο.

Στην δικαστική απόφαση σημειώνεται ότι η Siemens από τις δεσμεύσεις που αποδέχθηκε με την υπογραφή της «συμφωνίας συμβιβασμού», δεν έχει ακόμη υλοποίηση τους όρους που αφορούν τις επενδύσεις της Γερμανικής εταιρείας στην Ελλάδα και την παροχή 90 εκ. ευρώ για «υποστήριξη φορέων και δραστηριοτήτων της Ελληνικής Δημοκρατίας».

Σύμφωνα με την «συμφωνία συμβιβασμού» επιλύθηκαν συνολικά όλες οι διαφορές και οι εκκρεμότητες από κάθε είδους αξιώσεις, που συνδέονται με την δραστηριότητα διαφθοράς, πληρωμές ή υποσχέσεις πληρωμών προς τρίτους ή άλλες παράνομες δραστηριότητες από την πλευρά  της Siemens, συμπεριλαμβανομένων των υποθέσεων που διερευνήθηκαν από τις αρχές της Ελλάδος, της Γερμανίας, των ΗΠΑ, κ.λπ.

Πηγή

Advertisement