ΕΛΛΑΔΑ

Το Σεπτέμβριο το ΥΠΟΙΚ μεταφέρεται στο κτίριο του Κεράνη [εικόνες]

Το Σεπτέμβριο το ΥΠΟΙΚ μεταφέρεται στο κτίριο του Κεράνη [εικόνες]
Advertisement

Για 18 ολόκληρα χρόνια παρέμενε κενό, ωστόσο από το ερχόμενο φθινόπωρο, το κτίριο Κεράνη στη Θηβών θα αποκτήσει ξανά ζωή, αφού η μετεγκατάσταση του υπουργείου Οικονομικών φαίνεται πως είναι οριστική.

«Πριν από λίγες ημέρες, το υπουργείο Οικονομικών μας ενημέρωσε ότι παρέλαβε το κτίριο ώστε να προχωρήσει η αναμόρφωση στο εσωτερικό», ανέφερε χθες ο κ. Χρήστος Πρωτόπαπας, πρόεδρος της Εθνικής Πανγαία, στην οποία πλέον έχει περιέλθει το ακίνητο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το κτίριο βρίσκεται επί της Λ. Θηβών, στο ύψος του Αγ. Ιωάννη Ρέντη, ενώ παλιότερα στέγαζε τις αποθήκες της καπνοβιομηχανίας Κεράνη.

Πρόκειται για ένα κλιματικό κτίριο γραφείων, συνολικής επιφάνειας 42.300 τ.μ., το οποίο διαθέτει 506 θέσεις στάθμευσης και μπορεί να στεγάσει προσωπικό 2.300 εργαζομένων.

Όπως αναφέρει η «Καθημερινή», το 2014, το κτίριο πωλήθηκε από το Δημόσιο στην Εθνική Πανγαία ΑΕΕΑΠ, στο πλαίσιο σχετικού διαγωνισμού πώλησης και επαναμίσθωσης ακινήτων που πραγματοποίησε το ΤΑΙΠΕΔ. Έκτοτε, το Δημόσιο καταβάλλει ετησίως και για τα επόμενα 20 χρόνια μηνιαίο ενοίκιο ύψους 221.000 ευρώ (2,65 εκατ. ευρώ ετησίως), χωρίς μάλιστα να υπολογίζεται και το κόστος των παγίων των οργανισμών κοινής ωφέλειας και της δαπάνης ασφάλισης.

 

 

 

Πηγή

Advertisement