ΕΛΛΑΔΑ

Σαρώνει τη χώρα νέο σφοδρό κύμα κακοκαιρίας – Καταιγίδες και χιόνια

Σαρώνει τη χώρα νέο σφοδρό κύμα κακοκαιρίας – Καταιγίδες και χιόνια
Advertisement

Στην Αττική θα υπάρξουν νεφώσεις με βροχή ή χιονόνερο, ενώ στα ορεινά θα χιονίσει. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι βορειοανατολικοί 5,6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 01 εώς και 06 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ:

  • Μακεδονία, Θράκη 

Καιρός: Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές κυρίως στα παραθαλάσσια τμήματα με εξασθένηση από το απόγευμα. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και σταδιακά και σε πεδινές περιοχές. Στη δυτική και κεντρική Μακεδονία νεφώσεις με βροχές η χιονόνερο και χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινά και βαθμιαία και σε πεδινές περιοχές.

Ανεμοι: στα δυτικά βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και στα ανατολικά αρχικά νότιοι 8 με 9 που γρήγορα θα εξασθενήσουν και από το απόγευμα θα στραφούν σε βορειοανατολικούς 5 με 7 μποφόρ.

Θερμοκρασια: από 02 έως 09 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία και τη Θράκη 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

  • Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες τοπικά στα νότια ισχυρές. Βαθμιαία τα φαινόμενα από τα βόρεια θα εξασθενήσουν. Χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά και βαθμιαία και σε πεδινές περιοχές της Ηπείρου.

Ανεμοι: βορειοδυτικοί 5 με 6 και βαθμιαία στο Ιόνιο 7 μποφόρ. Θερμοκρασια: από 06 έως 12 βαθμούς κελσίου. Στην Ηπειρο κατά τόπους 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

  • Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις με λίγες βροχές κατά τόπους. Πιθανότητα τοπικών καταιγίδων στην ανατολική Στερεά και στην Πελοπόννησο τις πρωινές ώρες. Χιονοπτώσεις από το απόγευμα στα ορεινά και ημιορεινά καθώς και σε πεδινές περιοχές της Θεσσαλίας και βαθμιαία της Στερεάς και κατά τη διάρκεια της νύχτας και της Ευβοίας.

Ανεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασια: από 06 έως 14 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

  • Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές που βαθμιαία θα περιοριστούν στις ανατολικότερες περιοχές. Ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά της Κρήτης.

Ανεμοι: νοτιοδυτικοί 5 με 6 και τις πρωινές ώρες στα ανατολικά νότιοι 7 με 8 μποφόρ που γρήγορα θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.

Θερμοκρασια: από 12 έως 18 βαθμούς κελσίου.

  • Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά .

Ανεμοι: νότιοι 7 με 8 τοπικά 9 μποφόρ που βαθμιαία από τα βόρεια θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.

Θερμοκρασια: από 14 έως 18 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

  • Αττική

Καιρός: πρόσκαιρες νεφώσεις με βροχή. Πιθανότητα καταιγίδας τις πρωινές ώρες. Από το βράδυ χιόνια στα βόρεια ορεινά.

Ανεμοι: νοτιοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασια: από 09 έως 14 βαθμούς κελσίου.

  • Θεσσαλονίκη

Καιρός: νεφώσεις με βροχές η χιονόνερο. Στα ανατολικά. Χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινά και από το βράδυ και σε πεδινές περιοχές.

Ανεμοι: βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ

Θερμοκρασια: από 04 έως 07 βαθμούς κελσίου.

 

 

 

Πηγή

Advertisement