ΕΛΛΑΔΑ

Ο ρόλος της 17χρονης στην απαγωγή Λεμπιδάκη και τα λάθη της που αποκάλυψαν τους δράστες

Ο ρόλος της 17χρονης στην απαγωγή Λεμπιδάκη και τα λάθη της που αποκάλυψαν τους δράστες
Advertisement

Οι απαγωγείς του Μιχάλη Λεμπιδάκη πίστευαν πως είχαν καταστρώσει το τέλειο σχέδιο και ότι η αστυνομία δεν θα μπορούσε να τους εντοπίσει.

Ωστόσο, έκαναν κρίσιμα λάθη τα οποία τους πρόδωσαν. Ένα από αυτά ήταν ο ρόλος που ανέθεσαν στο 17χρονο κορίτσι, κόρη ενός εκ των συλληφθέντων. Οι δράστες εκτιμούσαν πως η ΕΛ.ΑΣ. δεν θα μπορούσε ποτέ να εντοπίσει τα ίχνη και την εμπλοκή του κοριτσιού στη σπείρα και γι’ αυτό της είχαν αναθέσει περιφερειακές δουλειές. Η κόρη του γνωστού μεσίτη στο Ρέθυμνο ήταν υπεράνω πάσης υποψίας.

Η 17χρονη κοπέλα είχε ρόλο «ταχυδρόμου», καθώς μετέφερε τα μηνύματα των απαγωγέων προς την οικογένεια του επιχειρηματία. Μάλιστα, μία από τις τελευταίες «δουλειές» που είχε αναλάβει ήταν η αποστολή ενός βίντεο μέσω USB, με το οποίο αποδεικνυόταν πως ο Μιχάλης Λεμπιδάκης ήταν εν ζωή.

Ωστόσο, ένα από τα κρίσιμα λάθη ήταν πως η κοπέλα -ως το άτομο που προμήθευε με καρτοκινητά τους απαγωγείς- πραγματοποιούσε συχνές επισκέψεις σε καταστήματα κινητής τηλεφωνίας, που είχαν ήδη ειδοποιηθεί από τις Αρχές, οι οποίες και ξεκίνησαν να παρακολουθούν τις κινήσεις της.

Σύντομα, η 17χρονη οδήγησε τους αστυνομικούς και στα υπόλοιπα μέλη της σπείρας των απαγωγέων και τελικά στον εντοπισμό και στην απελευθέρωση του επιχειρηματία. 

Πηγή

Advertisement