ΣΟΦΑ ΛΟΓΙΑ

10 ψυχολογικά εμπόδια που μας εμποδίζουν να ζούμε ευτυχισμένοι

10 ψυχολογικά εμπόδια που μας εμποδίζουν να ζούμε ευτυχισμένοι
Advertisement

Τα ψυχολογικά εμπόδια, οι αρνητικές σκέψεις και η στενομυαλιά είναι μερικά από τα πράγματα που δεν μας αφήνουν να ζήσουμε ευτυχισμένοι. Για να σπάσουν αυτόν τον φαύλο κύκλο, πολλοί άνθρωποι καταφεύγουν στα βιβλία.

Ο Μιχαήλ Εφίμοβιτς, διάσημος ψυχίατρος, έγραψε ένα βιβλίο στο οποίο περιγράφει τα πιο συνηθισμένα ψυχολογικά εμπόδια που δεν μας επιτρέπουν να ζούμε ευτυχισμένοι.

Δείτε παρακάτω 10 ψυχολογικά εμπόδια που δεν μας επιτρέπουν να ζούμε ευτυχισμένοι.

Η ευτυχία είναι μια παρενέργεια μιας καλά οργανωμένης ζωής

10 ψυχολογικά εμπόδια που μας εμποδίζουν να ζούμε ευτυχισμένοι - Εικόνα 1

Η ευτυχία, η χαρά και η επιτυχία είναι τα αποτελέσματα μιας καλά οργανωμένης ζωής, σύμφωνα με τον ψυχίατρο Βίκτορ Φράνκλ. Θα πρέπει να κάνετε πράγματα που σας βοηθούν να αποκτάται εμπειρίες.

Όταν μιλάτε σε έναν άνθρωπο να έχετε στον νου σας ότι και αυτός έχει δίνει μεγάλη αξία στον εαυτό του, όπως και εσείς

항동 철길 (Hang Dong Railway) 서로 만날 듯 만나지 않고 쭉 이어지는 철로의 평행선이 아쉬워 우리는 건축학개론의 두 사람처럼 나란히 걸었다. 다만 영화에서와 달리 두 손을 맞잡은 채로. 초여름의 햇살이 따가워 금세 나무그늘 아래로 들어가 걷긴 하였지만, 기차가 다니지 않는 철길을 따라 걸으니 어쩐지 신기한 기분이 들었다.  이따금씩 나무그늘 사이로 햇볕이 아른거리는, 토요일의 작은 여행은 두근거리는 일탈이었다. We walked side by side like the two people from Architecture 101(Romance Film), disappointed by the parallel path that ran separately as if they would almost meet together, but didn’t. Still, unlike the movie, we held hands. The early summer sun started to sting, so we quickly dashed into a tree shade to continue walking. Walking along a railway abandoned by trains felt strange. That Saturday’s trip was an exciting departure from daily routine, with the sunlight occasionally glancing through the tree branches. (grafolio.com/works/340674) #떠나요지금 #일러스트 #일러스트레이션 #데이트 #연인 #여름 #여행 #서울여행 #기차역 #항동철길 #하늘 #illust #illustration #drawing #sketch#paint #sky #korea #travel

A post shared by 애뽈 (@_aeppol) on

Δεν θα πρέπει ποτέ να ξεχνάτε ότι ο άνθρωπος που έχετε απέναντί σας είναι εξίσου ξεχωριστός με εσάς και έχει τις δικές του απόψεις για την ζωή.

Κάθε άνθρωπος που συναντάτε δίνει μια μάχη που δεν γνωρίζετε. Θα πρέπει πάντα να σέβεστε τους άλλους ανθρώπους.

Πως μπορεί να σας βοηθήσει κάποιος άλλος, αν δεν κάνετε κάτι για τον εαυτό σας;

💭=☁️

A post shared by Jean Jullien (@jean_jullien) on

Οι άνθρωποι πάντα κρινόμαστε από τις πράξεις μας. Κανένας δεν μπορεί να σας βοηθήσει αν δεν βοηθήσετε πρώτα εσείς οι ίδιοι τον εαυτό σας.

Όταν αποφασίσετε να αναλάβετε δράση για να πετύχετε κάτι που θέλετε θα βρείτε συμμάχους που θα σας βοηθήσουν.

Όταν γίνετε πετυχημένοι, όλα τα αρνητικά συναισθήματα θα εξαφανιστούν

tgif

A post shared by Jean Jullien (@jean_jullien) on

Μέσα μας δημιουργούνται πολλά αρνητικά συναισθήματα επειδή είμαστε δυσαρεστημένοι με τον εαυτό μας. Ωστόσο, όταν αρχίσετε να κάνετε αυτό που αγαπάτε θα γίνετε πετυχημένοι. Δεν καταλάβετε καν πως θα εξαφανιστούν όλες οι αρνητικές σκέψεις.

Αν θέλετε να δείτε τον μεγαλύτερο εχθρό σας, κοιτάξτε στον καθρέπτη

Πολλοί άνθρωποι παλεύουν με τους δαίμονες άλλων ανθρώπων, ενώ στην ουσία θα έπρεπε να παλεύουν με τους δικούς τους. Ο μόνος πραγματικός εχθρός μας είναι ο εαυτός μας.

Δεν μπορούμε να βγούμε από μια δύσκολη κατάσταση, αν δεν σπάσουμε τα εμπόδια μας και δεν αναπτυχθούμε.

Ψάξτε το κατάλληλο μονοπάτι αντί για το σωστό

10 ψυχολογικά εμπόδια που μας εμποδίζουν να ζούμε ευτυχισμένοι - Εικόνα 2

Ας υποθέσουμε ότι είστε τον 30ο όροφο ενός κτιρίου και θέλετε να κατεβείτε κάτω. Ο πιο γρήγορος τρόπος είναι από το παράθυρο. Ωστόσο, το αποτέλεσμα αυτής της επιλογής θα είναι θανατηφόρο. Η πιο σοφή επιλογή θα ήταν να πάρετε το ασανσέρ ή έστω τις σκάλες.

Όταν ένας άνθρωπος δεν έχει στόχο, δεν βλέπει τίποτα

10 ψυχολογικά εμπόδια που μας εμποδίζουν να ζούμε ευτυχισμένοι - Εικόνα 3

Ο στόχος που έχουμε μοιάζει με το να κάνουμε ζουμ στην κάμερα: αν κάνουμε ζουμ στο λάθος σημείο, δεν θα δούμε αυτό που θέλουμε να δούμε.

Αν θέλετε να αποδείξετε κάτι σε έναν άνθρωπο σημαίνει ότι ζείτε για αυτόν

10 ψυχολογικά εμπόδια που μας εμποδίζουν να ζούμε ευτυχισμένοι - Εικόνα 4

Αν θέλετε να είστε ευτυχισμένοι θα πρέπει να σταματήσετε να θέλετε να αποδείξετε στους άλλους ότι έχετε δίκιο. Ο λόγος που θέλετε να αλλάξετε την γνώμη ενός άλλου είναι επειδή θεωρείτε ότι η γνώμη του είναι πιο σημαντική. Αν ζείτε την ζωή σας για τον εαυτό σας δεν υπάρχει λόγος να αποδείξετε τίποτα σε κανέναν.

Η ικανότητα να αγαπάμε και να δεχόμαστε την μοναχικότητα είναι ενδείξεις ενός συναισθηματικά ώριμου ανθρώπου

10 ψυχολογικά εμπόδια που μας εμποδίζουν να ζούμε ευτυχισμένοι - Εικόνα 5

Μόνο οι άνθρωποι που μισούν τον εαυτό τους δεν μπορούν να μείνουν μόνοι τους. Οι άνθρωποι που είναι συναισθηματικά ώριμοι χρησιμοποιούν τον χρόνο που περνούν μόνοι τους για να βελτιώσουν τον εαυτό τους και να μάθουν καινούργια πράγματα για να μοιραστούν στην συνέχεια με τους άλλους.

Ευτυχία είναι όταν αυτό που θέλεις, μπορείς και πρέπει είναι το ίδιο πράγμα

10 ψυχολογικά εμπόδια που μας εμποδίζουν να ζούμε ευτυχισμένοι - Εικόνα 6

Συνήθως, οι άνθρωποι πρέπει να διαλέξουν ανάμεσα σε αυτά τα πράγματα: πρέπει αλλά δεν θέλω, θέλω αλλά δεν μπορώ. Το μόνο πράγμα που πρέπει να βελτιώσει ένας άνθρωπος είναι ο ίδιος του ο εαυτός.

Ο Μιχαήλ Λιτβάκ προτείνει να κάνουμε μια λίστα βασισμένη σε αυτές τις 3 κατευθύνσεις για να θέσουμε σωστά τους στόχους και τις προτεραιότητες μας.

Διαβάστε περισσότερα
Advertisement