ΕΛΛΑΔΑ

Πρόσφυγας θέλει να υποβάλει μήνυση στον διακινητή γιατί έχασε γυναίκα και παιδιά στο Αιγαίο [εικόνες]

Πρόσφυγας θέλει να υποβάλει μήνυση στον διακινητή γιατί έχασε γυναίκα και παιδιά στο Αιγαίο [εικόνες]
Advertisement

Ο Yousef Hamo, από τη Δαμασκό, έχασε τη γυναίκα του και 3 από τα 4 παιδιά του στο πρόσφατο ναυάγιο βάρκας με πρόσφυγες στα νερά της Κω. Οι σοροί της γυναίκας του, του 7χρονου γιου και της 1 ετών κόρης του βρέθηκαν, του 14χρονου γιου του όμως όχι.

«Γνωρίσαμε τον Γιουσέφ χθες, που ήρθε να βοηθήσει μαζί μας στην κουζίνα και στο σερβίρισμα του δείπνου για τους πρόσφυγες που βρίσκονται στην πόλη της Κω.

«Δεν περνάει η ώρα αλλιώς, μέχρι να γίνουν οι κηδείες και να μπορέσω να φύγω», είπε.

Ο Γιουσέφ θέλει να υποβάλει μήνυση εναντίον του Τούρκου λαθροδιακινητή που οργάνωσε τη μεταφορά τους (με τρομερά ελλιπή μέτρα ασφαλείας) και να διατηρήσει ένα νομικό εκπρόσωπο στην Ελλάδα, που θα επικοινωνεί με το λιμενικό, ώστε να εξασφαλίσει πως θα γίνει ό,τι ειναι δυνατόν για να βρεθεί η σορός του γιου του, του Ανάς.

Η δικηγόρος με την οποία ήρθε σε επαφή εδώ, του ζήτησε 3700 ευρώ για να αναλάβει την υπόθεση, ένα ποσό μάλλον υπερβολικό, δεδομένων των συνθηκών, και το οποίο ο ίδιος δεν μπορεί να πληρώσει, γράφει η Στέλλα Κάσδαγλη, δημοσιογράφος, συγγραφέας, μπλόγκερ, μεταφράστρια, στο προσωπικό της μπλογκ stellaKkasdagli.com.

Πηγή

Advertisement