ΔΙΑΦΟΡΑ

5 Πολύ Σημαντικοί Λόγοι για να ΜΗΝ κρατάτε Φιλικές Σχέσεις με Κανέναν από τους Πρώην σας

5 Πολύ Σημαντικοί Λόγοι για να ΜΗΝ κρατάτε Φιλικές Σχέσεις με Κανέναν από τους Πρώην σας
Advertisement

Ανάλογα με το πώς τελειώνει μια σχέση, μπορεί να βρεθείτε αντιμέτωποι με το ερώτημα, «Μπορούμε να μείνουμε φίλοι;». Οι καθηγητές ψυχολογίας από το Oakland University, Justin Mogliski και Lisa Welling, ξεκίνησαν μια έρευνα σχετικά με τους λόγους που οι άνθρωποι συχνά μένουν φίλοι με τους πρώην τους.

Ζήτησαν από τους συμμετέχοντες να πουν 5 λόγους για τους οποίους κάποιος μπορεί να μείνει φίλος με έναν πρώην σύντροφο. Οι συμμετέχοντες έκαναν 2 τεστ προσωπικότητα. Οι ερευνητές ανέλυσαν τους 5 λόγους που έδωσε ο καθένας και χώρισαν τις απαντήσεις σε διάφορες κατηγορίες.

Σύμφωνα με την επιστήμη, υπάρχουν 5 λόγοι για τους οποίους οι άνθρωποι παραμένουν φίλοι με τους πρώην τους και να γιατί δεν είναι καλό:

1. Θέλουν προνόμια

Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι κάποιοι άνθρωποι διατηρούν φιλία με τους πρώην τους, επειδή θέλουν ακόμη κάτι από εκείνους. Μπορεί να είναι χρήματα, σeξ ή οτιδήποτε άλλο. Αν κάποιο άτομο μένει φίλος με τον πρώην του για κάποιον από αυτούς τους λόγους, τότε πιθανόν να θέλει να τον εκμεταλλευτεί.

5 Πολύ Σημαντικοί Λόγοι για να ΜΗΝ κρατάτε Φιλικές Σχέσεις με Κανέναν από τους Πρώην σας - Εικόνα 1

2. Θέλουν να σαμποτάρουν τις σχέσεις σας

Μπορεί να θεωρείτε πρόβλημα το να μείνετε φίλοι με τον πρώην σας, αλλά θα γίνει, όταν ξεκινήσετε νέα σχέση. Η διατήρηση της φιλίας με τον πρώην σας μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τις μελλοντικές σας σχέσεις. Είναι άλλο να χαιρετιέστε στον δρόμο και άλλο όταν ο πρώην σας επικοινωνεί συνεχώς μαζί σας, ενώ ξέρει ότι βγαίνετε με άλλον, γιατί μπορεί να προσπαθεί να σαμποτάρει την σχέση σας.

3. Θέλει τον έλεγχο

Η έρευνα έδειξε ότι όσοι είχαν υψηλό σκορ στο κομμάτι του ναρκισσισμού στο τεστ προσωπικότητας είναι πιο πιθανό να επιδιώξουν μια φιλία μετά τον χωρισμό, για να έχουν τον έλεγχο. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα σε περιπτώσεις που το άτομο αισθάνεται ότι έχασε τον έλεγχο με τον χωρισμό.

5 Πολύ Σημαντικοί Λόγοι για να ΜΗΝ κρατάτε Φιλικές Σχέσεις με Κανέναν από τους Πρώην σας - Εικόνα 2

4. Θέλουν να σας εκμεταλλευτούν

Ένας πρώην μπορεί να σας σέρνει για να εκμεταλλευτεί την καλοσύνη σας. Αν σας ζητά συνεχώς χάρες, είναι σημάδι ότι σας χρησιμοποιεί. Είναι καλύτερο να ξεκόψετε εντελώς, πριν σας εκμεταλλευτεί.

5. Θέλει εκδίκηση

Η έρευνα έδειξε σημαντική σχέση ανάμεσα στα κοινωνιοπαθητικά και τα ναρκισσιστικά χαρακτηριστικά και την επιθυμία για εκδίκηση. Ένας πρώην μπορεί να δείχνει φιλικός, ενώ στην πραγματικότητα παραμονεύει την τέλεια στιγμή για εκδίκηση. Είτε θέλει να χαλάσει την νέα σας σχέση, είτε να σας πληγώσει, το καλύτερο είναι να ξεκόψετε.

Πηγή

Διαβάστε περισσότερα
Advertisement