ΕΛΛΑΔΑ

Η πλατεία της απόγνωσης στη Βικτώρια: 600 πρόσφυγες τυλιγμένοι με κουβέρτες κοιμούνται στο πεζοδρόμιο [εικόνες]

Η πλατεία της απόγνωσης στη Βικτώρια: 600 πρόσφυγες τυλιγμένοι με κουβέρτες κοιμούνται στο πεζοδρόμιο [εικόνες]
Advertisement

Δραματική είναι πλέον η κατάσταση στην πλατεία Βικτωρίας, με τους πρόσφυγες και μετανάστες να ξεπερνούν αυτή την ώρα τους εξακόσιους.

Παράλληλα, σε κάθε γωνία της πλατείας υπάρχουν κάτω στρωμένες κουβέρτες,  με τους περισσότερους πρόσφυγες   – ανάμεσα τους πολλές μητέρες με παιδιά- να έχουν περάσει τη νύχτα έξω εκτεθειμένοι στο κρύο και στην υγρασία. Στην πλειοψηφία τους πρόκειται για Αφγανούς.
Αίσθηση προκαλεί  το γεγονός ότι σε κάποιες γωνιές της πλατείας οι πρόσφυγες και μετανάστες έχουν τοποθετήσει χαρτιά με συνθήματα στα αγγλικά και στην Αραβική που καλούν τους Ευρωπαίους να ανοίξουν τα σύνορα. Η κατάσταση εδώ στην πλατεία Βικτορίας είναι τραγική και από υγειονομικής άποψης καθώς υπάρχουν πάρα πολλά παιδιά που λόγω αυτών των δυσμενών συνθηκών που βιώνουν σε καθημερινή βάση είναι άρρωστα παρουσιάζοντας συμπτώματα ιώσεων με πονόλαιμο, βήχα και υψηλό πυρετό. Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι ανάμεσα στα μικρά παιδιά βρίσκονται και πολλά ανήλικα. 
Να επισημάνουμε επίσης ότι στην πλατεία Βικτωρίας βρίσκεται πλέον σε μόνιμη βάση κλούβα των ΜΑΤ επί της οδού Γ Σεπτεμβρίου. 


Στο Πεδίον του Αρεως απομακρύνθηκαν προχθές από την Αστυνομία οι περίπου 50 σκηνές που είχαν στηθεί πίσω από το άγαλμα του Βασιλιά Κωνσταντίνου από τοξικομανείς και πρόσφυγες. Παρ´όλα αυτά υπάρχουν δεκάδες πρόσφυγες μεμονωμένα στο άγαλμα του βασιλιά στο Πεδίον του Άρεως με τα πράγματα τους χωρίς να έχουν διέξοδο που να πάνε. 

Πηγή

Advertisement