LIFESTYLE

Πέτρος Φιλιππίδης: Στο σφυρί τα σπίτια του σε Ψυχικό και Σοφικό – Στις 19 Ιανουαρίου ο πρώτος πλειστηριασμός

Πέτρος Φιλιππίδης: Στο σφυρί τα σπίτια του σε Ψυχικό και Σοφικό – Στις 19 Ιανουαρίου ο πρώτος πλειστηριασμός
Advertisement

Σε δεινή οικονομική κατάσταση βρίσκεται η οικογένεια του προφυλακισμένου ηθοποιού και σκηνοθέτη, Πέτρου Φιλιππίδη, μετά τη θύελλα από τις αποκαλύψεις και τις εις βάρος του καταγγελίες για έναν βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού.

Τα εισοδήματα της οικογένειας έχουν πλέον εκμηδενιστεί, τα δάνεια που είχε πάρει ο ηθοποιός έχουν “κοκκινήσει” και προ των πυλών βρίσκεται πλέον ο πλειστηριασμός για δύο ακίνητά του.

Ο πρώτος ηλεκτρονικός πλειστηριασμός έχει προγραμματιστεί για τις 19 Ιανουαρίου και αφορά σε οικόπεδο και εξοχική κατοικία στο Σοφικό Κορινθίας. Ο δεύτερος αφορά σε μεζονέτα στο Ψυχικό και έχει οριστεί για τις 27 Απριλίου, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Πρώτο Θέμα.

Ο ηθοποιός και η σύζυγός του διαθέτουν, εκτός από μια μεζονέτα τριών επιπέδων στο Ψυχικό, το εξοχικό στην Κορινθία και το πατρικό σπίτι του Π. Φιλιππίδη στα Ιωάννινα. Η μεζονέτα στο Ψυχικό

Η μεζονέτα επρόκειτο να βγει σε πλειστηριασμό από το 2018, σύμφωνα με πληροφορίες που είχαν δει το φως εκείνη την περίοδο. Ο Πέτρος Φιλιππίδης το είχε τότε διαψεύσει, όμως νεώτερες πληροφορίες ανέφεραν ότι επρόκειτο πράγματι να βγει στο σφυρί, αλλά αυτό αποτράπηκε μετά από ενέργειες της οικογένειας του ηθοποιού.

Τώρα, στο Δελτίο Δικαστικών Δημοσεύσεων αναφέρεται ως ημερομηνία πλειστηριασμού για το συγκεκριμένο ακίνητο η 27η Απριλίου, ωστόσο υπάρχει το ενδεχόμενο αν η οικογένεια κινηθεί ξανά νομικά, να δοθεί αναστολή.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, το ακίνητο στο Ψυχικό κατασχέθηκε για το ποσό των 450.000 ευρώ, στις 22 Σεπτεμβρίου. Ο πλειστηριασμός αφορά τη μια από τις δύο κατοικίες του κτιριακού συγκροτήματος, που αποτελείται από υπόγειο, ισόγειο και όροφο, με τιμή εκκίνησης στα 645.000 ευρώ.

Το εξοχικό στο Σοφικό Κορινθίας

Το δεύτερο ακίνητο για το οποίο έχει δρομολογηθεί ο πλειστηριασμός στις 19 Ιανουαρίου είναι, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, το εξοχικό σπίτι στο Σοφικό Κορινθίας που ανήκε στον Π. Φιλιππίδη και τη σύζυγό του Ελπίδα Νίνου. Η τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί στα 176.400 ευρώ. Το ακίνητο κατασχέθηκε στις 16 Ιουνίου 2021 για οφειλή ύψους 200.000 ευρώ.

Όπως είχε μεταδώσει ο ΑΝΤ1, υπάρχει ένα τεράστιο χρέος σε τράπεζες, που σύμφωνα με πληροφορίες αγγίζει το 1 εκατομμύριο ευρώ. Ένα ποσό που αφορά δάνεια επισκευαστικά κατοικιών και επαγγελματικά. Στα δάνεια αυτά είναι εγγυητές κοντινά πρόσωπα του ηθοποιού και σκηνοθέτη. Με την προφυλάκισή του, τα όποια σχέδια υπήρχαν, έμειναν πίσω, με αποτέλεσμα να υπάρχει πρόβλημα με τις καταβολές των χρημάτων για τα δάνεια.

Στο σκαμνί ο Πέτρος Φιλιππίδης στις 18 Μαρτίου για βιασμό κατ΄εξακολούθηση και δυο απόπειρες

Σημειώνεται ότι ο Πέτρος Φιλιππίδης θα καθίσει στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας στις 18 Μαρτίου. Η κατηγορία που αντιμετωπίζει είναι βαρύτατη, σε βαθμό κακουργήματος, δηλαδή για βιασμό κατ’ εξακολούθηση και δύο απόπειρες βιασμού.

Οι δικαστές στο βούλευμα που εξέδωσαν απέρριψαν τους ισχυρισμούς του Πέτρου Φιλιππίδη ότι όσα του προσάπτουν οι καταγγέλλουσες είναι συκοφαντία και υιοθέτησαν την εισαγγελική πρόταση στην οποία αναφερόταν ότι “τα τρία θύματα καταγγέλλουν πραγματικά περιστατικά που έλαβαν χώρα σε διαφορετικά χρονικά διαστήματα χωρίς να προκύπτει η ύπαρξη φιλικής σχέσης μεταξύ τους, ούτε να υφίσταται κίνητρο συκοφάντησης του κατηγορούμενου προκειμένου να αποκτήσουν δημοσιότητα καθώς έχει παρέλθει μεγάλο χρονικό διάστημα από τα καταγγελλόμενα και εάν πράγματι ο στόχος των παθουσών ήταν να αποκτήσουν δημοσιότητα θα είχαν καταγγείλει τις εν λόγω αξιόποινες πράξεις σε προγενέστερο χρονικό διάστημα όταν βρίσκονταν στο ξεκίνημα της επαγγελματικής τους πορείας”.

Διαβάστε περισσότερα
Advertisement