ΕΛΛΑΔΑ

Πέτρος Φιλιππίδης: «Δεν το πιστεύω. Δεν το περίμενα αυτό που κάνατε. Δεν είναι δυνατόν»

Πέτρος Φιλιππίδης: «Δεν το πιστεύω. Δεν το περίμενα αυτό που κάνατε. Δεν είναι δυνατόν»
Advertisement

Προφυλακιστέος κρίθηκε το απόγευμα της Τρίτης ο ηθοποιός Πέτρος Φιλιππίδης μετά την απολογία του που έγινε υπό άκρα μυστικότητα.

Παρόλο που ο ηθοποιός αρνήθηκε τις κατηγορίες για βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού, δεν κατάφερε τελικά να πείσει ανακρίτρια και εισαγγελέα, καθώς αποφάσισαν να οδηγηθεί στη φυλακή.

Μάλιστα ο ηθοποιός στο άκουσμα της απόφασης δεν πίστευε στα αυτιά του. Σύμφωνα με όσα μετέδωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star ο Κωνσταντίνος Γεώργιζας, τα πρώτα του λόγια ήταν:

¨Δεν το πιστεύω. Δεν το περίμενα αυτό που κάνατε. Δεν είναι δυνατόν…¨

Στο πλευρό του γνωστού κωμικού ήταν η σύζυγος και ο γιος του, οι οποίοι, επίσης, δεν περίμεναν αυτή την εξέλιξη.

Τρεις συνάδελφοι ηθοποιοί του Πέτρου Φιλιππίδη είχαν προβεί πριν μερικούς μήνες σε βαρύτατες καταγγελίες εις βάρος του.

Οι καταγγελίες τους αποτέλεσαν το υλικό για τη δικογραφία που σχηματίστηκε στην Εισαγγελία σε βάρος του επιφανούς ηθοποιού. Οι τρεις γυναίκες προσέφυγαν αρχικά στο Πειθαρχικό Όργανο του Συλλόγου Ελλήνων Ηθοποιών, όπου αναφέρθηκαν εκτενώς σε όσα ισχυρίζονται ότι υπέστησαν από τον συνάδελφο τους.

Ο βιασμός που αποδίδεται στον καλλιτέχνη από την συνάδελφο του, φέρεται να έχει τελεστεί το 2008, ενώ οι δύο απόπειρες, σύμφωνα με τις καταγγελίες, τελέστηκαν το 2010 και το 2014, με τις καταγγέλλουσες να υποστηρίζουν πως ήρθαν αντιμέτωπες με βίαιες πράξεις του Πέτρου Φιλιππίδη, ενώ είχαν βρεθεί μαζί του για επαγγελματικούς λόγους.

Στις δύο καταγγελίες που αφορούν σε απόπειρα βιασμού, ο ηθοποιός φέρεται να εμφανίζει παρόμοια τακτική έναντι των δύο συναδέλφων του. Οι γυναίκες αναφέρουν πως παρά τη βία που τους άσκησε δεν πέτυχε τον στόχο του και στη συνέχεια τις απειλούσε με επαγγελματικό αποκλεισμό.

Ο ηθοποιός μετά την απόφαση εισαγγελέα και ανακριτή κρατείται στη ΓΑΔΑ και αύριο αναμένεται η μεταγωγή του στις φυλακές της Τρίπολης. Στο ίδιο σωφρονιστικό κατάστημα βρίσκεται και ο Δημήτρης Λιγνάδης.

Διαβάστε περισσότερα
Advertisement