LIFESTYLE

Πάνος Ιωαννίδης: Οι σπουδές στο εξωτερικό, το Master Chef, η πίστη στον Θεό και ο λόγος που σκέφτεται τον γάμο

Πάνος Ιωαννίδης: Οι σπουδές στο εξωτερικό, το Master Chef, η πίστη στον Θεό και ο λόγος που σκέφτεται τον γάμο
Advertisement

Πάνος Ιωαννίδης: Ο γνωστός chef, γεννήθηκε στην Αθήνα στις 30 Δεκεμβρίου 1975 και ειδικεύεται στην ιταλική κουζίνα. Η οικογένειά του Πάνου Ιωαννίδη κατάγεται από την Κωνσταντινούπολη.Έχει ζήσει και στη Θεσσαλονίκη και την Ιταλία. Σήμερα μένει στην Νέα Σμύρνη. Από πολύ μικρός είχε μια αγάπη στην μαγειρική. Του άρεσε πολύ να μαγειρεύει και του αρέσει και το το θέατρο. Μάλιστα ήταν και σε μια ομάδα που έπαιζαν θεατρικά κλπ.

Τελείωσε το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και έκανε Bachelor από ελβετικό κολέγιο στο μάρκετινγκ, διοίκηση επιχειρήσεων και ανάπτυξη προϊόντων μετακόμισε στο Μιλάνο.

Ο κριτής του Master Chef είχε αποκαλύψει, στην ηλικία των δέκα ετών του άρεσε πολύ η μαγειρική ωστόσο δεν την σκεφτόταν επαγγελματικά, τελικά στα δεκαέξι του αποφάσισε να γίνει μάγειρας.

Όπως είχε αποκαλύψει ο Πάνος Ιωαννίδης: “Ήμουν παιδί του μπαμπά, ο οποίος ήταν πιο πολύ φίλος. Με τη μαμά είχαμε άλλη σχέση. Είμαστε δεμένη οικογένεια, παρά το διαζύγιο των γονιών μου. Όταν “χάνεις” έναν γονιό δεν το ξεπερνάς. Εγώ εν μέρει πήρα το ρόλο του μπαμπά, όσον αφορά την αδερφή μου. Πιστεύω στον Θεό. Έχω τον πνευματικό μου και πηγαίνω όταν μπορώ στο Άγιο Όρος, μου αρέσει αυτό.”

Πάνος Ιωαννίδης: Οι σπουδές στο εξωτερικό, το Master Chef, η πίστη στον Θεό και ο λόγος που σκέφτεται τον γάμο - Εικόνα 1

Πάνος Ιωαννίδης: Επαγγελματική καριέρα

Με δυο γιαγιάδες Πολίτισσες, δεινές μαγείρισσες, η αγάπη του για την κουζίνα γεννήθηκε από πολύ μικρή ηλικία. Αναζητούσε από παιδί τη γεύση και το καλομαγειρεμένο φαγητό και από πολύ νωρίς δοκίμαζε να συνθέτει τα πιάτα που θα τον ταξίδευαν. Επέλεξε να χαράξει μια επαγγελματική πορεία και να μαθητεύσει δίπλα σε διακεκριμένους chefs αποκτώντας εμπειρία και γνώση και κατανοώντας & αγκαλιάζοντας τη γεύση και τη μαγειρική σε κάθε μορφή και μέσο έκφρασης. Η αγάπη του για την κουζίνα γεννήθηκε από τα μαθητικά του χρόνια κι έτσι χάραξε από πολύ νωρίς μια φιλόδοξη στρατηγική εξέλιξης και επιβραβεύτηκε. Σε ηλικία 18 ετών ξεκίνησε τις σπουδές του στο αντικείμενο της μαγειρικής σε σχολή της Θεσσαλονίκης ενώ αργότερα πήγε στην Ιταλία όπου έκανε μεταπτυχιακές σπουδές.

Πάνος Ιωαννίδης: Οι σπουδές στο εξωτερικό, το Master Chef, η πίστη στον Θεό και ο λόγος που σκέφτεται τον γάμο - Εικόνα 2

Ο διάσημος chef, ξεκίνησε την καριέρα του ως σεφ στα μέσα της δεκαετίας του 1990 έχοντας δουλέψει σε διάφορα εστιατόρια στο Μιλάνο και τη Σαρδηνία. Το 1999, επέστρεψε στην Ελλάδα, ξεκινώντας να εργάζεται στη Βασιλική Πρεσβεία της Δανίας μέχρι και το 2014. Το 2007 απέκτησε bachelor στο restaurant management, στο marketing και το βιομηχανικό σχεδιασμό έρευνας και ανάπτυξης νέων προϊόντων. Παράλληλα με την παρουσία του στην Πρεσβεία υπήρξε καθηγητής σε μαγειρικές σχολές για 9 χρόνια ενώ συνεργάστηκε με ελληνικούς εκδοτικούς οίκους ως food stylist σε περιοδικά γαστρονομίας. Το 2019 άνοιξε το ιταλικό εστιατόριο Ovio στο κέντρο της Αθήνας.

Πάνος Ιωαννίδης: Η σχέση του με την τηλεόραση

Το 2010 δήλωσε συμμετοχή στον τηλεοπτικό διαγωνισμό μαγειρικής για επαγγελματίες chef «Top Chef» που προβλήθηκε από τον ANT1 τη σεζόν 2010-2011. Αποχώρησε οικειοθελώς σχετικά νωρίς για να συνεχίσει τις δουλειές του εκτός του τηλεοπτικού προγράμματος.

Την άνοιξη του 2017, όταν έγινε γνωστή η επιστροφή του τηλεοπτικού προγράμματος «Master Chef Greece» στην ελληνική τηλεόραση μέσω του Star Channel, ανακοινώθηκε πως έχει μία από τις τρεις θέσεις της κριτικής επιτροπής με τις άλλες δύο να συμπληρώνουν ο Δημήτρης Σκαρμούτσος και ο Σωτήρης Κοντιζάς. Η παρουσία του στην εκπομπή τον έκανε αναγνωρίσιμο στο ευρύ κοινό. Παραμένει στην κριτική επιτροπή του «MasterChef» από τον Μάιο του 2017 μέχρι σήμερα, για τέταρτη συνεχόμενη σεζόν.

Πάνος Ιωαννίδης: Οι σπουδές στο εξωτερικό, το Master Chef, η πίστη στον Θεό και ο λόγος που σκέφτεται τον γάμο - Εικόνα 3

Πάνος Ιωαννίδης:  Προσωπική ζωή

Ο γνωστός chef, δεν έχει απασχολήσει τα media, με την προσωπική του ζωή, όπως είχε πει: “Ποτέ δεν ήμουν κατά του γάμου. Ίσα Ίσα! Επίσης, πάντα πίστευα πως ένα παιδί πρέπει να είναι καρπός ενός μεγάλου έρωτα και όχι σκοπός! Υπάρχει ωστόσο και η λαϊκή έκφραση για το… ράφι που φροντίζει να μου υπενθυμίζει η μητέρα μου! Ποια μάνα δεν θέλει να δει τον γιο της τακτοποιημένο! Ωστόσο εγώ εξακολουθώ να είμαι παντρεμένος με την μαγειρική!”,

 

Διαβάστε περισσότερα
Advertisement