ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Πάλη:Για άλλη μια φορά έδειξε το πλούσιο ταλέντο του Πρωταθλητής Ευρώπης στους εφήβους ξανά ο Γιώργος Κουγιουμτζίδης

Πάλη:Για άλλη μια φορά έδειξε το πλούσιο ταλέντο του Πρωταθλητής Ευρώπης στους εφήβους ξανά ο Γιώργος Κουγιουμτζίδης
Advertisement

Το «χρυσό παιδί» της ελληνικής πάλης, ο Γιώργος Κουγιουμτζίδης, υπερασπίστηκε με επιτυχία τον τίτλο του Πρωταθλητή Ευρώπης σε αθλητές κάτω των 23 χρόνων στην κατηγορία των 79 κιλών στην ελεύθερη πάλη, κατά τη διάρκεια του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Κ23 που διεξάγεται στο Βουκουρέστι

Το «χρυσό παιδί» της ελληνικής πάλης, ο Γιώργος Κουγιουμτζίδης, υπερασπίστηκε με επιτυχία τον τίτλο του Πρωταθλητή Ευρώπης σε αθλητές κάτω των 23 χρόνων στην κατηγορία των 79 κιλών στην ελεύθερη πάλη, κατά τη διάρκεια του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Κ23 που έλαβε χώρα στο Βουκουρέστι. Από πέρσι είναι ήδη και πρωταθλητής Ευρώπης στους άνδρες.

Παρά το γεγονός ότι η κλήρωση δεν ήταν εύκολη για τον Έλληνα πρωταθλητή που κλήθηκε να αντιμετωπίσει δύο αθλητές από προηγμένες παλαιστικά χώρες, όπως το Αζερμπαϊτζάν και η Αρμενία, ο Γιώργος Κουγιουμτσίδης έδειξε για μια ακόμη φορά το πλούσιο ταλέντο του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωταθλητής Ευρώπης στην προσπάθεια για να υπερασπίσει τον τίτλο που κατέκτησε πέρσι στην ίδια διοργάνωση με εκπληκτική εμφάνιση προκρίθηκε στα ημιτελικά. Ο Κουγιουμτσίδης στον προημιτελικό με αντίπαλο τον Ναρέκ Γκριγκοριάν από την Αρμενία επικράτησε 14-4 και με τεχνική υπεροχή μπήκε στη ζώνη των μεταλλίων.

Αρχικά προηγήθηκε 6-0 με τον Αρμένιο να μειώνει. Στο δεύτερο μέρος του αγώνα ο Κουγιουμτσίδης επιβεβαίωσε την ανωτερότητά του και έφτασε στην επιβλητική νίκη.

Εκεί αντιμετώπισε τον Αμπουσλί Αμιρασλάνοφ. Ο Αζέρος πρωταθλητής προηγήθηκε λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου και πήγε στο ημίχρονο με 2-0. Η αποφασιστικότητα, το πάθος, το ταλέντο του Κουγιπουμτσίδη, όμως ήταν τόσο μεγάλο που οδήγησε στην ανατροπή και τη νίκη με 5-2.

Στον τελικό αντιμετώπισε τον Βλαντιμέρι Γκαμκρελίτζε. Ο Γεωργιανός κάτοχος του Παγκόσμιου τίτλου στην ίδια ηλικιακή κατηγορία δεν αποδείχτηκε ικανό εμπόδιο να σταματήσει τον Έλληνα παλαιστή ο οποίος επικράτησε 6-4.

Έτσι, ο Κουγιουμτσίδης πήρε άτυπη ρεβάνς για την ήττα του από τον Γκαμκρελίτζε στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Διαβάστε περισσότερα
Advertisement