ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

Παιδιά που Υιοθετήθηκαν μετά από Χρόνια σε ανάδοχες οικογένειες μας λένε την Ιστορία τους!

Παιδιά που Υιοθετήθηκαν μετά από Χρόνια σε ανάδοχες οικογένειες μας λένε την Ιστορία τους!
Advertisement

Μια σειρά από συγκινητικές φωτογραφίες δείχνει κάποια παιδιά να κρατάνε πίνακες στους οποίους γράφουν πόσο καιρό έμειναν σε ανάδοχη οικογένεια πριν την υιοθεσία τους. Οι φωτογραφίες δείχνουν τα παιδιά – κάποια από τα οποία είναι πολύ μικρά – να χαμογελάνε έχοντας βρει επιτέλους μια οικογένεια για πάντα.

Οι φωτογραφίες οι οποίες τραβήχτηκαν από τις οικογένειες που υιοθέτησαν τα παιδιά, δημοσιεύτηκαν στο Instagram από τον οργανισμό Together We Rise που βοηθά παιδιά σε όλη την Αμερική.

Παιδιά που Υιοθετήθηκαν μετά από Χρόνια σε ανάδοχες οικογένειες μας λένε την Ιστορία τους! - Εικόνα1

Παιδιά που Υιοθετήθηκαν μετά από Χρόνια σε ανάδοχες οικογένειες μας λένε την Ιστορία τους! - Εικόνα2

Παιδιά που Υιοθετήθηκαν μετά από Χρόνια σε ανάδοχες οικογένειες μας λένε την Ιστορία τους! - Εικόνα3

Ένα κοριτσάκι, ντυμένο με ροζ φόρεμα και κορδέλα με λουλούδια στα μαλλιά ήταν σε ανάδοχη οικογένεια για 1.180 μέρες – πάνω από 3 χρόνια – και τώρα την υιοθέτησαν οι ανάδοχοι γονείς της. Οι καινούριοι της γονείς λένε: “Προσπαθούσαμε εδώ και τρία χρόνια μέσω του DHS (Department Of Homeland Security) και δεν έβγαζε πουθενά.

Έτσι τελικά αποφασίσαμε να δοκιμάσουμε την ανάδοχη φροντίδα και μια βδομάδα αργότερα λάβαμε ένα τηλεφώνημα για ένα νεογέννητο κοριτσάκι και μείναμε ακόμη και στο νοσοκομείο μαζί της για να μην είναι μόνη. Άξιζε όλες αυτές τις μέρες αγωνίας που δεν ξέραμε τι θα φέρει το αύριο. Είναι τα πάντα για εμάς.”

Τα δίδυμα αγοράκια Zachery και Noah ποζάρουν αγκαλιασμένα μετά από μια αναμονή 1.051 ημερών για την υιοθεσία τους.

Παιδιά που Υιοθετήθηκαν μετά από Χρόνια σε ανάδοχες οικογένειες μας λένε την Ιστορία τους! - Εικόνα4

Παιδιά που Υιοθετήθηκαν μετά από Χρόνια σε ανάδοχες οικογένειες μας λένε την Ιστορία τους! - Εικόνα5

Ένα ακόμα παιδί, ντυμένο με ριγέ και φούστα σε στιλ μπαλαρίνας γιορτάζει την υιοθεσία της μετά από 765 μέρες με την ανάδοχη οικογένεια της. Ο Shawn David, ο οποίος φωτογραφίστηκε με το χέρι μπροστά στο στόμα, υιοθετήθηκε τον Φεβρουάριο, έχοντας περάσει 1.246 μέρες – πάνω από 3 χρόνια – με την ανάδοχη οικογένεια.

Ένα κορίτσι, με λευκό φόρεμα και τα πόδια σταυρωμένα στον κήπο, περίμενε 471 μέρες μέχρι να την υιοθετήσει τελικά η οικογένεια McGinnis.

Η Layla ενθουσιασμένη αποκαλύπτει ότι υιοθετήθηκε από τους ανάδοχους γονείς της μετά από πάνω από ένα χρόνο – ποζάροντας με ένα μήνυμα που λέει: “Μοιράστηκα την καρδιά και το σπίτι τους για 401 μέρες και σήμερα μοιράζομαι και το επίθετο τους!”

Παιδιά που Υιοθετήθηκαν μετά από Χρόνια σε ανάδοχες οικογένειες μας λένε την Ιστορία τους! - Εικόνα6

Παιδιά που Υιοθετήθηκαν μετά από Χρόνια σε ανάδοχες οικογένειες μας λένε την Ιστορία τους! - Εικόνα7

Παιδιά που Υιοθετήθηκαν μετά από Χρόνια σε ανάδοχες οικογένειες μας λένε την Ιστορία τους! - Εικόνα8

Ένα αγόρι ζούσε με την ανάδοχη οικογένεια του για 2.456 μέρες – σχεδόν 7 χρόνια – πριν τον υιοθετήσουν τον Δεκέμβριο. Ένα κοριτσάκι που υιοθετήθηκε τον περασμένο μήνα κρατάει ένα σήμα που αποκαλύπτει ότι πέρασε 981 μέρες στην ανάδοχη οικογένεια.

Μια οικογένεια που υιοθέτησε ένα κοριτσάκι, το οποίο στην φωτογραφία κρατάει λουλούδια, μετά από 622 μέρες, λέει: “Περισσότερη αγάπη από ότι φανταζόμασταν, η ανάδοχη φροντίδα είναι το πιο δύσκολο και πιο ικανοποιητικό πράγμα που έχουμε κάνει.”

Η οργάνωση Together We Rise είπε ότι υπάρχει “τεράστια ανάγκη” για γονείς που θέλουν είτε να γίνουν ανάδοχοι γονείς είτε να υιοθετήσουν. Είπαν ότι στην ηλικία των 9 ετών, οι ελπίδες να υιοθετηθεί ένα παιδί μειώνονται δραματικά.

Παιδιά που Υιοθετήθηκαν μετά από Χρόνια σε ανάδοχες οικογένειες μας λένε την Ιστορία τους! - Εικόνα9

Παιδιά που Υιοθετήθηκαν μετά από Χρόνια σε ανάδοχες οικογένειες μας λένε την Ιστορία τους! - Εικόνα10

Υπάρχουν πάνω από 100.000 παιδιά χωρίς γονείς που περιμένουν για μια οικογένεια. Περίπου 425.000 παιδιά είναι σε ανάδοχη φροντίδα και ο μέσος όρος που μένουν είναι 2 χρόνια.

Με κάθε υιοθεσία είμαστε ένα βήμα πιο κοντά στην μείωση αυτού του αριθμού. Τα παιδιά σε ανάδοχη φροντίδα δεν είναι διαφορετικά από τα άλλα παιδιά.

Τους αξίζει το δικαίωμα να έχουν μια οικογένεια που τα στηρίζει και τα αγαπά άνευ όρων. Κάθε παιδί αξίζει μια οικογένεια για πάντα.

 
Πηγή

Διαβάστε περισσότερα
Advertisement