ΕΛΛΑΔΑ

Οχήματα «βόμβες»: Το 60% των αυτοκινήτων κυκλοφορούν με φθαρμένα ελαστικά [εικόνες & βίντεο]

Οχήματα «βόμβες»: Το 60% των αυτοκινήτων κυκλοφορούν με φθαρμένα ελαστικά [εικόνες & βίντεο]
Advertisement

Κινητές «βόμβες» είναι εκατομμύρια οδηγοί που κυκλοφορούν τα οχήματά τους με φθαρμένα ακόμη και κατεστραμμένα ελαστικά καθώς η οικονομική κρίση τους οδηγεί στην αδυναμία αντικατάστασής τους.

Οι εποχές που οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων ξόδευαν πολλά χρήματα για την αγορά των ελαστικών τους ανήκουν πια στο μακρινό παρελθόν. Οι περισσότεροι στρέφονται πλέον στα φθηνά ελαστικά, επειδή τα χρήματα που έχουν να διαθέσουν δεν επαρκούν για την αγορά ακριβότερων και ποιοτικά καλύτερων ελαστικών που παρέχουν την μέγιστη άνεση και ασφάλεια.

Σημείο των καιρών η μεγάλη ζήτηση που παρατηρείται από οδηγούς αυτοκινήτων στα μεταχειρισμένα ελαστικά. Και όταν λέμε μεταχειρισμένα εννοούμε ελαστικά σε καλή κατάσταση τα οποία έχουν εισαχθεί από το εξωτερικό ή πρόκειται για ελαστικά από αυτοκίνητα τρακαρισμένα. Η τιμή των τεσσάρων φθάνει τα 100 ευρώ όταν για ένα μεσαίου κυβισμού αυτοκίνητο ο κάτοχός του θα πλήρωνε για καινούρια ακόμη και 300 ευρώ. Βέβαια η ασφάλεια που παρέχουν δεν συγκρίνεται σε καμία περίπτωση με αυτή ενός καινούριου…αλλά είπαμε η οικονομική κρίση έχει οδηγήσει πολλούς να κάνουν εκπτώσεις ακόμη και στην ασφάλειά τους.

Σήμερα 60 στα 100 αυτοκίνητα κυκλοφορούν με φθαρμένα ή κατεστραμμένα λάστιχα κάτι που είναι τρομερά επικίνδυνο, αναφέρει στο iefimerida.gr o κ. Μάρκος Μέμμος ιδιοκτήτης βουλκανιζατέρ στο Μαρούσι και κρούει ενόψει της πασχαλινής εξόδου τον κώδωνα του κινδύνου.

 

 

Να σημειωθεί ότι το ανεπαρκές βάθος πέλματος έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση της απόστασης φρεναρίσματος κυρίως στο βρεγμένο οδόστρωμα. Η χαμηλή πίεση προκαλεί προβλήματα στο χειρισμό του αυτοκινήτου, τους ελιγμούς και το φρενάρισμα. Από εκεί και πέρα τα φθαρμένα ελαστικά ή όσα έχουν ζημιά ενδέχεται να κλατάρουν κατά τη διάρκεια της οδήγησης. Επίσης τα ελαστικά με πίεση χαμηλότερη από το κανονικό, φθείρονται γρηγορότερα από αυτά που φέρουν τη σωστή πίεση αέρα».

Μην ξεχνάμε ότι τα ελαστικά είναι πολύ σημαντικά, διότι αποτελούν το μέρος των αυτοκινήτων που έρχεται σε άμεση επαφή με τον δρόμο.

Πηγή

Advertisement