ΔΙΑΦΟΡΑ

10 όνειρα-εφιάλτες που έχουμε δει όλοι στον ύπνο μας και τι σημαίνουν

10 όνειρα-εφιάλτες που έχουμε δει όλοι στον ύπνο μας και τι σημαίνουν
Advertisement

Ένα όνειρο είναι μια επιθυμία που θέλει η καρδιά σας. Στην πραγματικότητα, ένα όνειρο είναι σαν ένα παραμύθι, λίγο λιγότερο ρομαντικό βέβαια. Ο Σίγκμουντ Φρόιντ θεωρούσε τα όνειρα ως ένα παράθυρο στο υποσυνείδητό μας, σύμφωνα με το How Stuff Works.

Ο πατέρας της ψυχολογίας δεν ήταν σωστός σε όλα, αλλά είχε δίκιο στο ότι τα όνειρα έχουν νόημα στην καθημερινότητά μας. Στην πραγματικότητα, υπάρχουν τρόποι που τα όνειρα μπορούν να αποτελέσουν ένα παράθυρο και στις συνειδητές ζωές μας.

Μπορεί να μην είστε σε θέση να ελέγχετε τα όνειρά σας, αλλά αν μπορείτε να τα θυμάστε (ακόμα και περιστασιακά), ίσως μπορείτε να μάθετε περισσότερα για το τι συμβαίνει όταν είστε ξύπνιοι. Υπάρχουν κοινά θέματα στα όνειρα σας, ή μάλλον σύμβολα, που έχουν μια γενικά αποδεκτή έννοια μεταξύ των εμπειρογνωμόνων.

Αν έχετε ονειρευτεί κάποιο από αυτά τα πράγματα όταν κοιμάστε, ο εγκέφαλό σας μπορεί να θέλει να σας πει κάτι:

Σύμβολο ονείρου 1: Πτώση

Η πτώση είναι ένα από τα πιο συνηθισμένα και λιγότερο ευχάριστα όνειρα. Στην πραγματική ζωή, αισθάνεστε εκτός ελέγχου και αβοήθητοι, σύμφωνα με το λεξικό των ονείρων. Τώρα, η πτώση στο όνειρό σας μπορεί να συμβολίζει ότι θέλετε να ξεφύγετε από κάτι με το οποίο έχετε κολλήσει.

Το πώς τελειώνει αυτό το όνειρο μπορεί επίσης να αλλάξει το νόημα. Τις περισσότερες φορές, οι άνθρωποι ξυπνούν από ένα τέτοιο όνειρο πριν από την προσγείωση. Μερικές φορές οι άνθρωποι βλέπουν τους εαυτούς τους να πεθαίνουν μετά την πρόσκρουση, και άλλοι απλώς προσγειώνονται άθικτοι και συνεχίζουν στο όνειρό τους.

Ένα χαρούμενο ή λυπηρό τελείωμα δείχνει αν νομίζετε ότι είστε σε θέση να αποχωρήσετε ή όχι από μια κατάσταση που βιώνετε.

Σύμβολο ονείρου 2: Πτώση των δοντιών

Το να σας πέφτουν τα δόντια δεν είναι ποτέ μια καλή ένδειξη και όταν όλα τους πέφτουν σε ένα όνειρο είναι εξαιρετικά τραυματική εμπειρία. Το Dream Moods λέει ότι αυτό το όνειρο είναι μια έκφραση άγχους για μια κατάσταση ή για το πώς οι άνθρωποι σας αντιλαμβάνονται.

Σύμβολο ονείρου 3: Να σας κυνηγούν

Το να σας κυνηγούν, ειδικά ένα τέρας στα όνειρά σας, είναι ένα τρομακτικό συναίσθημα. Το Dream Moods λέει ότι η καταδίωξη σε ένα όνειρο είναι ένδειξη ότι αισθάνεστε αγχωμένοι ή ανήσυχοι στην πραγματική ζωή. Εάν είχατε ένα όνειρο όπως αυτό, ίσως να θέλετε να σκεφτείτε τι σας κάνει να νιώθετε ανασφαλείς και ελπίζουμε να επιλύσετε την κατάσταση.

Σύμβολο ονείρου 4: Σeξ

Το να κάνετε σeξ σε όνειρο μπορεί να είναι ανησυχητικό γιατί μπορεί να φανεί πολύ πραγματικό. Η αλήθεια είναι ότι τα όνειρα με σeξ συμβολίζουν μια ανεκπλήρωτη επιθυμία.

Ίσως θέλετε να εξερευνήσετε κάτι νέο και το όνειρό σας προσπαθεί να σας πει κάτι. Μερικές φορές, το μυαλό σας επιλέγει έναν υποσυνείδητο σeξουαλικό συνεργάτη με βάση τις ιδιότητες που συνδέετε με αυτό το άτομο, όπως η εμπιστοσύνη ή η δημιουργικότητα.

Σύμβολο ονείρου 5: Να είστε γuμνοί μπροστά σε κόσμο

Το να είστε γuμνοί μπροστά σε κοινό στο όνειρό σας είναι μια αρνητική ή άβολη εμπειρία και συμβολίζει τον φόβο της γελιοποίησης. Από την άλλη πλευρά, ένα «γuμνό» όνειρο με θετική κατάληξη μπορεί να σημαίνει ότι είστε σίγουροι για τον εαυτό σας και ανυπομονείτε για κάτι.

Σύμβολο ονείρου 6: Να πετάτε

Ένα όνειρο με «πτήση» είναι σίγουρα ένα από τα καλύτερα και πιο διασκεδαστικά όνειρα. Αντίθετα από την πτώση, η πτήση συμβολίζει ότι είστε ευτυχισμένοι και έχετε τον έλεγχο μιας κατάστασης. Φυσικά, μπορεί να εξαρτάται από πού και πώς πετάτε, αλλά τα όνειρα αυτά σημαίνουν γενικά όλα τα καλά πράγματα.

Σύμβολο ονείρου 7: Εξωγήινοι

Οι εξωγήινοι είναι εξ ορισμού άγνωστοι. Από τη μια πλευρά, όνειρα για εξωγήινα πλάσματα μπορεί να συμβολίζουν ότι αισθάνεστε απειλούμενοι. Από την άλλη πλευρά, μπορεί να σημαίνει ότι θέλετε να εξερευνήσετε νέα πράγματα, να συναντήσετε νέους ανθρώπους ή ακόμα και να εξερευνήσετε ένα άγνωστο μέρος του εαυτού σας, σύμφωνα με το First Female.

Σύμβολο ονείρου 8: Ανοιχτά νερά

Όταν κοιτάζετε το ανοιχτό νερό, έχετε την αίσθηση του άπειρου και του άγνωστου. Όπως στην πραγματικότητα, ένα όνειρο που περιλαμβάνει ανοιχτό νερό σημαίνει πιθανώς ότι πρόκειται να ξεκινήσετε ένα νέο ταξίδι με άγνωστο αποτέλεσμα.

Δώστε προσοχή στο πώς αισθάνεστε στο όνειρό σας. Αν αισθάνεστε πανικό, ίσως να μην είστε έτοιμοι για αυτό το επόμενο βήμα, αλλά εάν αισθάνεστε ήρεμοι, ίσως είναι η σωστή στιγμή.

Σύμβολο ονείρου 9: Αργοπορία

Ο διερμηνέας των ονείρων Michael R. Olsen εξηγεί ότι ένα όνειρο στο οποίο αργείτε μπορεί να αντιπροσωπεύει το φόβο μήπως χάσετε μια ευκαιρία ή ότι δίνετε υποσχέσεις που δεν μπορείτε να κρατήσετε.

Σύμβολο ονείρου 10: Απιστία

Η σκέψη ότι ο σύντροφος σας είναι άπιστος είναι οδυνηρή, ακόμα κι αν είναι μόνο σε ένα όνειρο. Πρέπει να ξέρετε ότι το όνειρο γι ‘αυτό δεν σημαίνει ότι είναι αλήθεια στην πραγματική ζωή. Ωστόσο, όνειρα για την απιστία δείχνουν ότι είστε ανασφαλείς και ότι μπορεί να υπάρχουν κάποια βασικά ζητήματα εμπιστοσύνης στη σχέση σας, σύμφωνα με το Dream Moods

Πηγή

Διαβάστε περισσότερα
Advertisement