ΕΛΛΑΔΑ

Ομπάμα για το κλίμα: Η Κίνα και οι ΗΠΑ είναι οι μεγαλύτεροι ρυπαντές του πλανήτη

Ομπάμα για το κλίμα: Η Κίνα και οι ΗΠΑ είναι οι μεγαλύτεροι ρυπαντές του πλανήτη
Advertisement

«Το Πεκίνο και η Ουάσινγκτον, οι δύο μεγαλύτεροι ρυπαντές του πλανήτη, έχουν συνείδηση της «ευθύνης τους να αναλάβουν δράση» υπέρ του κλίματος», δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ σήμερα κατά τη διάρκεια συνάντησής του με τον κινέζο ομόλογό του Σι Τζινπίνγκ.

«Ως οι χώρες που ρυπαίνουμε περισσότερο με διοξείδιο του άνθρακα, είμαστε πεπεισμένοι ότι είναι ευθύνη μας να αναλάβουμε δράση», δήλωσε ο Μπαράκ Ομπάμα πριν από την έναρξη της Διάσκεψης για το Κλίμα (COP21) στο Μπουρζέ, κοντά στο Παρίσι στην οποία μετέχουν 150 αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων.

Ολάντ: Η διάσκεψη εγείρει μεγάλη ελπίδα -Δεν δικαιούμαστε να τη διαψεύσουμε

«Το μέλλον του πλανήτη» θα αποφασιστεί κατά τη διάρκεια της διεθνούς διάσκεψης για το κλίμα στο Παρίσι, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ καλώντας τους ομολόγους του να μην «διαψεύσουν» τη «μεγάλη ελπίδα» που έχει δημιουργήσει η συνάντηση αυτή.

Η COP21 δημιουργεί «μεγάλη ελπίδα την οποία δεν έχουμε το δικαίωμα να διαψεύσουμε», δήλωσε κατά την έναρξη της «ιστορικής» αυτής συνάντησης ενώπιον των 150 αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων. «Είμαστε υποχρεωμένοι να αναλάβουμε δράση … αυτό δεν είναι κάτι ανυπέρβλητο», πρόσθεσε.

Ενός λεπτού σιγή για τα θυματα των επιθέσεων στην παγκόσμια διάσκεψη

Παράλληλα περίπου 150 αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων τήρησαν τη Δευτέρα ενός λεπτού σιγή στην παγκόσμια διάσκεψη για το κλίμα προς τιμήν των θυμάτων των επιθέσεων που πραγματοποιήθηκαν πρόσφατα σε πολλές χώρες, μεταξύ των οποίων η Γαλλία που στις 13 Νοεμβρίου βίωσε μια πρωτοφανής επίθεση που στοίχισε τη ζωή σε 130 ανθρώπους.

 

Πηγή

Advertisement