ΕΛΛΑΔΑ

Η ομάδα Πετρακάκου σχεδίαζε την απαγωγή 25 επιχειρηματιών(photo)

Η ομάδα Πετρακάκου σχεδίαζε την απαγωγή 25 επιχειρηματιών(photo)
Advertisement

Bρέθηκαν αναλυτικές οδηγίες για όλα τα στάδια εκτέλεσης των απαγωγών σε χειρόγραφο σημειωματάριο – Εκτιμάται ότι σχετίζονταν και με την απόπειρα απαγωγής του Κίκου Μαρτίνου.

Χειρόγραφο σημειωματάριο, με αναλυτικά σχέδια δράσης της ομάδας  Πετρακάκου, εντόπισαν οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής  στο σπίτι- αποθήκη στο Μαραθώνα, που είχε ενοικιαστεί πριν από δύο χρόνια από τον σύντροφό του Σπύρο Δραβίλα.
Η ομάδα Πετρακάκου σχεδίαζε την απαγωγή 25 επιχειρηματιών
Οι έρευνες στο σπίτι – αποθήκη στην περιοχή του Μαραθώνα συνεχίζονται και σύμφωνα με την Αντιτρομοκρατική βρέθηκε σημειωματάριο με χειρόγραφες σημειώσεις από τις οποίες προκύπτουν προσωπικά στοιχεία 25 επιχειρηματιών, οι οποίοι αποτελούσαν μελλοντικούς στόχους απαγωγών.

Παράλληλα, βρέθηκαν αναλυτικές οδηγίες για όλα τα στάδια εκτέλεσης των σχετικών απαγωγών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το καλά οργανωμένο σχέδιο των απαγωγών, είχε αδρανοποιηθεί μετά και την σύλληψη -στα τέλη του περασμένου Μαΐου – του ποινικού Σπύρου Χριστοδούλου και του αναρχικού Γρηγόρη Τσιρώνη σε σπίτι στην Νέα Αγχίαλο Βόλου. Στην διάρκεια τότε της αστυνομικής επιχείρησης είχε θέσει τέλος στην ζωή του ο ποινικός Σπύρος Δραβίλας.

Επίσης, πηγές αναφέρουν στο protothema.gr ότι η ομάδα ίσως να σχετίζεται και με την απόπειρα απαγωγής του εφοπλιστή Κίκου Μαρτίνου τον Δεκέμβριο του 2013.

Η μονοκατοικία στη λεωφόρο Μαραθώνος , αποτελούσε το κέντρο της ομάδας για τις «αποστολές» στην Αττική. Το σπίτι είχε ενοικιασθεί στις αρχές του 2014 με πλαστή ταυτότητα από τον Σπύρο Δραβίλλα. Φέρεται να είχε ισχυρισθεί στον ιδιοκτήτη του ακινήτου ότι θα το χρησιμοποιούσε για αποθήκευση σκαφών αναψυχής. Η Αντιτρομοκρατική έφτασε στη μονοκατοικία από την ταυτότητα που είχε βρει μέσα σε σπίτι στην Ανάβυσσο που είχε εντοπιστεί τον περασμένο Αύγουστο και είχε ενοικιασθεί και πάλι από τον Δραβίλλα.

Πηγή

Διαβάστε περισσότερα
Advertisement