ΕΛΛΑΔΑ

Η Oλγα Κεφαλογιάννη ντύθηκε Κρητικοπούλα -Μαζί με τις αδελφές της [εικόνες]

Η Oλγα Κεφαλογιάννη ντύθηκε Κρητικοπούλα -Μαζί με τις αδελφές της [εικόνες]
Advertisement

150 χρόνια από το Ολοκαύτωμα της Μονής συμπληρώνονται φέτος και ο Σύλλογος Ρεθυμνίων Αττικής «ΤΟ ΑΡΚΑΔΙ» εξέδωσε ένα επετειακό λεύκωμα, πρωταγωνίστρια του οποίου είναι η Όλγα Κεγαλογιάννη.

Από το Ολοκαύτωμα του Αρκαδίου, 1866,το οποίο είναι ένα από τα δραματικότερα γεγονότα της ιστορίας της Κρήτης, δεν έχει διασωθεί κανένα φωτογραφικό υλικό που να μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο λεύκωμα.

Έτσι, ο Σύλλογος  αποφάσισε το λεύκωμα να περιλάβει ιστορικά στοιχεία της Μονής, αναφορές στο χρονολόγιο της επανάστασης (1866-1899) και φωτογραφίες από Ρεθυμνιώτες, πολιτικούς, επιστήμονες, καλλιτέχνες κ.α με κρητική φορεσιά.

Αναμεσά τους ξεχώρισαν η βουλευτής Όλγα Κεφαλογιάννη και οι αδερφές της Δανάη και Χριστίνα, οι οποίες φωτογραφήθηκαν για το επετειακό λεύκωμα φορώντας αυθεντικές κρητικές φορεσιές.

Άλλα πρόσωπα ήταν, η αντιδήμαρχος Πέπη Μπιρλιράκη – Μαμαλάκη, ο συνθέτης Γιώργος Κουμεντάκης, η επιχειρηματίας Κατερίνα Ξεκάλου- Ηλιάκη, η Θάλεια Δομαζάκη, η Μαίρη Κωνσταντουδάκη, το μοντέλο Νίκος Παπαδάκης, η Δανάη Καλαχώρα, η συμβολαιογράφος Τασούλα Δρανδάκη- Μαρινάκη, η ακαδημαϊκός Μαριάννα Καλαϊτζιδάκη, η Όλια Σταματάκη, ο Μάνος Πετούσης και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου.

Πηγή

Advertisement