ΠΙΣΩ ΣΤΟΝ ΧΡΟΝΟ

Η οικογένεια από το Τέξας που βρίσκεται στο φεγγάρι εδώ και 43 χρόνια! Η άγνωστη ιστορία με την φωτογραφία τους

Η οικογένεια από το Τέξας που βρίσκεται στο φεγγάρι εδώ και 43 χρόνια! Η άγνωστη ιστορία με την φωτογραφία τους
Advertisement

Η οικογένεια του αστροναύτη Τσαρλς Ντιουκ βρίσκεται στο φεγγάρι εδώ και 43 χρόνια. Δεν πρόκειται ασφαλώς για τη φυσική τους παρουσία, αλλά για μία φωτογραφία, που άφησε στη Σελήνη ο αστροναύτης της αποστολής Apollo 16 την άνοιξη του 1972.

Στις 23 Απριλίου του 1972, ο Τσαρλς Ντιουκ έγινε ο δέκατος και νεαρότερος άνθρωπος που πάτησε στο φεγγάρι. Ήταν στο πλήρωμα της πρώτης διαστημικής αποστολής που εξερεύνησε τις οροσειρές της Σελήνης. Ο Ντιουκ και ο συνάδελφός του, Τζον Γιανγκ, πέρασαν 71 ώρες στην επιφάνεια της Σελήνης, όπου μετακινούνταν με ένα τροχοφόρο όχημα.

Η οικογένεια από το Τέξας που βρίσκεται στο φεγγάρι εδώ και 43 χρόνια! Η άγνωστη ιστορία με την φωτογραφία τους - Εικόνα1

Ο Ντιουκ και ο Γιανγκ

Την τελευταία μέρα, ο Ντιουκ άφησε πίσω του μια φωτογραφία με τη σύζυγο του, Ντόροθι και τους δύο γιους του, Τόμας και Τσαρλς. Στο πίσω μέρος είχε γράψει: «Αυτή είναι η οικογένεια του αστροναύτη Τσαρλς από τον πλανήτη Γη. Προσσεληνώθηκε τον Απρίλη 1972». Τοποθέτησε τη φωτογραφία μέσα σε ένα πλαστικό σακουλάκι, για να την προστατέψει και ύστερα τη φωτογράφησε, όπως την ακούμπησε στο έδαφος. Άφησε επίσης ένα μετάλλιο της αμερικάνικης αεροπορίας, που γιόρταζε τα 25α «γενέθλιά» της το 1972.

Η οικογένεια από το Τέξας που βρίσκεται στο φεγγάρι εδώ και 43 χρόνια! Η άγνωστη ιστορία με την φωτογραφία τους - Εικόνα2

Η οικογένεια του Ντιουκ

Η αποστολή διήρκησε 11 μέρες, 1 ώρα, 51 λεπτά και ολοκληρώθηκε στις 27 Απριλίου. Ο Τσαρλς Ντιουκ τότε ήταν 36 χρονών. Έχουν περάσει 43 χρόνια και είναι ακόμα μαζί με τη σύζυγό του. Μένουν στο Τέξας και έχουν αποκτήσει εννιά εγγόνια.


Πηγή

Διαβάστε περισσότερα
Advertisement