ΕΛΛΑΔΑ

Οδός Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι – Στο σημείο της δολοφονίας του [εικόνες]

Οδός Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι – Στο σημείο της δολοφονίας του [εικόνες]
Advertisement

Σε οδό Παύλου Φύσσα μετονομάστηκε πλέον η οδός Παναγή Τσαλδάρη στο Κερατσίνι, εκεί όπου ο μουσικός βρήκε τραγικό θάνατο από τον χρυσαυγίτη Γ. Ρουπακιά.

Η εκδήλωση μετονομασίας του δρόμου έγινε το πρωί της Δευτέρας παρουσία των γονιών του Παναγιώτη και Μάγδας Φύσσα, φίλων του και πλήθους κόσμου.

«Ο Παύλος Φύσσας δολοφονήθηκε εν ψυχρώ από τάγμα εφόδου της φασιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής», τόνισε στην ομιλία του ο δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας, Χρήστος Βρεττάκος .

«Σήμερα είναι η στιγμή να περάσει στη συλλογική μνήμη του τόπου η δολοφονία του Παύλου. Να αποτυπωθεί το όνομά του στην ιστορία αυτού του δρόμου. Η οδός Παύλου Φύσσα δείχνει έμπρακτα τη θέλησή μας να τιμήσουμε όχι μόνο τον ίδιο τον Παύλο, αλλά και την ιστορία της πόλης μας» είπε ο δήμαρχος για να καταλήξει: «Τιμούμε τον Παύλο σημαίνει να συνεχίσουμε τον αγώνα μας για να αποκαλυφθεί σε όλους τι είναι η Χρυσή Αυγή -μια συμμορία τραμπούκων και νοσταλγών του ναζισμού, σημαίνει αγώνα ενάντια στη φτώχεια και την εξαθλίωση των μνημονίων».

Μετά την τελετή έπαιξαν νεανικά μουσικά συγκροτήματα με μουσικούς φίλους του Παύλου Φύσσα, ενώ στις 19.00 θα προβληθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα Μερκούρη» (Εμμ. Μπενάκη 70), το ντοκιμαντέρ «ΦΑΣΙΣΜΟΣ Α.Ε.» και θα ακολουθήσει συζήτηση με τον Άρη Χατζηστεφάνου.

Πηγή

Advertisement