ΕΛΛΑΔΑ

Σε νέους αποκλεισμούς δρόμων προχωρούν απόψε οι αγρότες της Αρτας

Σε νέους αποκλεισμούς δρόμων προχωρούν απόψε οι αγρότες της Αρτας
Advertisement

Σε νέο αποκλεισμό δρόμων με τρακτέρ, από τις 7 έως τις 9 το βράδυ, αναμένεται να προχωρήσουν αγρότες και κτηνοτρόφοι από την Άρτα, στην εθνική οδό και στο παλιό γεφύρι μέσα στην πόλη.

Το μπλόκο κτηνοτρόφων και αγροτών έχει στηθεί στο Κομπότι, όπου με τον δίωρο αποκλεισμό το μεσημέρι σχηματίστηκε ουρά αυτοκινήτων μέχρι τη Φιλιππιάδα, απόσταση περίπου 8 χιλιομέτρων. Στο παλιό γεφύρι βρίσκονται η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Άρτας και το Εργατικό Κέντρο, ενώ τις κινητοποιήσεις υποστηρίζουν συνδικαλιστικά σωματεία.

Στη Θεσπρωτία οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι που παρέταξαν τα τρακτέρ από το πρωί στην αφετηρία της Εγνατίας Οδού, έξω από το λιμάνι εξωτερικού, προσανατολίζονται σε συμβολικό αποκλεισμό του δρόμου το βράδυ. Οριστική απόφαση θα λάβει το συντονιστικό τους όργανο, που θα συνεδριάσει στις 6.30 το απόγευμα.

Στο μπλόκο της Ηγουμενίτσας βρίσκεται ο δήμαρχος Φιλιατών, μιας περιοχής που βασικός πυλώνας στην οικονομία της είναι ο πρωτογενής τομέας. Ο Σπύρος Παπάς, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, είπε ότι συμπαραστέκεται στον αγώνα των αγροτών γιατί θεωρεί πως το σχέδιο νόμου για το ασφαλιστικό και φορολογικό είναι «η ταφόπλακα του πρωτογενή τομέα», και πρόσθεσε: «Δεν κατανοούμε γιατί από τη μία υπάρχει προτροπή από την Πολιτεία προς τους νέους να ασχοληθούν με τον πρωτογενή τομέα και από

Πηγή

Advertisement