ΣΟΦΑ ΛΟΓΙΑ

Να μένεις με εκείνον που είναι η αιτία που χαμογελάς

Να μένεις με εκείνον που είναι η αιτία που χαμογελάς
Advertisement

Πολλοί θα περάσουν απ’ τη ζωή σου. Άλλοι θα σε κάνουν να γελάς, ενώ άλλοι θα σε κάνουν να κλαις σαν μικρό παιδί συνέχεια. Λες συνεχώς εγώ θα βρω αυτό, εγώ θα βρω εκείνο και μπλα, μπλα. Τι έχει όμως πραγματική σημασία; Να βρεις απλώς αυτόν τον κάποιον ή να βρεις έναν άνθρωπο, ο οποίος θα είναι η αιτία που θα έχεις πάντα ένα χαζό χαμόγελο στο πρόσωπό σου;

Μετρημένοι στα δάχτυλα είναι αυτοί που θα σε κάνουν να χαμογελάς πραγματικά, γι’ αυτό φρόντισε να τους έχεις δίπλα σου. Να μην τους αφήσεις.

Το γέλιο είναι υγεία, όπως λένε, άρα σίγουρα είναι απ’ τα απαραίτητα στη ζωή το να χαμογελάς. Ακόμη καλύτερα είναι όταν ξυπνάς μ’ ένα χαμόγελο πάντα κι αυτό οφείλεται σ’ ένα συγκεκριμένο άτομο. Εκείνο, που είτε ξυπνάς και είναι δίπλα σου είτε το περιμένεις με ανυπομονησία, για να το συναντήσεις έξω απ’ το σπίτι.

Είναι που όταν βλέπεις το δικό του χαμόγελο, μια ζεστασιά αναζωογόνησης σου έρχεται και σε παρασύρει μαζί της για να έχεις κι εσύ ένα χαμόγελο στο πρόσωπό σου. Είναι μια αμφίδρομη σχέση που με λίγους θα την έχεις. Η αμφίδρομη σχέση του γέλιου.

Ξέρεις πως αν δεν υπήρχε αυτό το άτομο, προφανώς και δε θα χαμογελούσες, ούτε καν θα γελούσες. Είναι ο άνθρωπός σου. Αυτός που σου φτιάχνει τη διάθεση, ακόμη κι αν είσαι στα χάλια σου, ακόμη κι αν δεν έχεις όρεξη για τίποτα. Δεν μπορείς να κάνεις και τίποτα αφού.

Έχει μια επίδραση πάνω σου που η μόνη αντίδρασή σου είναι το χαμόγελό σου. Φτάνει μόνο να τον σκεφτείς και αμέσως εμφανίζεται ένα χαμόγελο στο πρόσωπό σου.

Πλέον δε βλέπουμε αληθινά χαμόγελα. Βλέπουμε παντού γύρω μας μιζέρια, κάτι που μας στοιχειώνει κι έχουμε την ανάγκη να έχουμε έναν άνθρωπο δίπλα μας, που εξαιτίας του θα χαμογελάμε ξεχνώντας όλα τα κακά της ημέρας, νιώθοντας ασφάλεια δίπλα του.

Είναι αυτός που έχεις ανάγκη. Που τον χρειάζεσαι στη ζωή σου, όπως αυτός εσένα για να έχει κι αυτός ένα ηλίθιο χαμόγελο στα χείλη του. Μην τον αφήσεις να φύγει απ’ τη ζωή σου. Θα πάρει ένα κομμάτι του πραγματικά ευτυχισμένου σου εαυτού μαζί του.

Είναι πραγματικά πολύ γοητευτικό για κάποιον να σε κάνει να λιώνεις μ’ ένα του χαμόγελο, να κρέμεσαι απ’ τα δικά του χείλη κι αυτό να σε κάνει να νιώθεις μια ελευθερία μέσα σου, να νιώθεις μια οικειότητα μαζί του.

Ξέρεις πως έχει τη δική του φιλοσοφία, έχει επεξεργαστεί καλά τη ζωή γι’ αυτό και βλέπει πάντα την αισιόδοξή της πλευρά. Είναι αυτός ο άνθρωπος που έχει περάσει τόσα ζόρια κι έχει μάθει πλέον πως η ζωή είναι πολύ μικρή για να χαραμίζεις το χαμόγελο το δικό σου και του ατόμου που σε ενδιαφέρει.

Θα μπορούσε ποτέ ένα τέτοιο άτομο να σε πληγώσει; Ή να σκεφτείς πως είναι εγωιστής όταν το μόνο που κάνει είναι να φροντίζει το δικό σου χαμόγελο;

Αυτόν τον άνθρωπο, λοιπόν, πρέπει να τον κρατήσεις στη ζωή σου. Αυτό θα πρέπει να ερωτευθείς σ’ αυτόν. Αυτό που σε κάνει να νιώθεις. Αυτό που πολλοί το κάνουν και λίγοι το πετυχαίνουν.

Είναι σημαντικό να κρατήσεις πλάι σου εκείνον που θα σε κάνει πραγματικά ευτυχισμένο άνθρωπο, που θα σε κάνει να χαμογελάς, να ξεκαρδίζεσαι. Εκείνον που θα βγάζει τον όμορφο, εσωτερικό σου χαρακτήρα. Το χαρακτήρα που κρύβεις συνεχώς.

Ανεκτίμητης αξίας λοιπόν αυτό το προσόν του ατόμου σου. Να σε κάνει να γελάς, χωρίς να χρειάζεται και ιδιαίτερη προσπάθεια, γιατί απλώς είναι ο αληθινός του εαυτός απέναντί σου.

Είστε τυχεροί αν έχετε βρει ένα τέτοιο άτομο, έτσι φροντίστε να το κρατήσετε. Και να μην ξεχνάτε πως όλα τα γκρίζα συννεφάκια μπορούν να εξαφανιστούν με λίγη δόση γέλιου και πραγματικής διασκέδασης.

Συντάκτης: Μαρία Τσίβικου
Επιμέλεια κειμένου: Αναστασία Νάννου

Πηγή: pillowfights.gr

Διαβάστε περισσότερα
Advertisement