ΚΟΣΜΟΣ

Μπράβο !!! Mια ελληνίδα δασκάλα υποψήφια για το βραβείο των καλύτερων δασκάλων στον κόσμο !!

Μπράβο !!! Mια ελληνίδα δασκάλα υποψήφια για το βραβείο των καλύτερων δασκάλων στον κόσμο !!
Advertisement

 

Μια Ελληνίδα δασκάλα, η Αγγελική Παππά, είναι στη λίστα με τους 50 καλύτερους δασκάλους του κόσμου οι οποίοι είναι υποψήφιοι για το παγκόσμιο βραβείο δασκάλου/δασκάλας 2016, του Ιδρύματος Varkey.

Το βραβείο αυτό θεωρείται το «Νόμπελ της διδασκαλίας» και συνοδεύεται από χρηματικό βραβείο 1 εκατομμυρίου δολαρίων.

Η Αγγελική Παππά ειδικεύεται στη διδασκαλία της αγγλικής ως ξένης γλώσσας σε μαθητές με δυσλεξία και μαθησιακές ιδιαιτερότητες.

Η Αγγελική έχει διδάξει περίπου 800 μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και έχει εκπαιδεύσει περίπου 1.500 καθηγητές Αγγλικής Γλώσσας σε σεμινάρια που γίνονται σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας. Η ειδική παιδαγωγός-ερευνήτρια, είναι επίσης ιδρύτρια του «Ι love dyslexia», του πρώτου χώρου στην Ελλάδα για τη διδασκαλία των Aγγλικών σε μαθητές με δυσλεξία και άλλες ειδικές μαθησιακές ανάγκες.

Μπράβο !!! Mια ελληνίδα δασκάλα υποψήφια για το βραβείο των καλύτερων δασκάλων στον κόσμο !! - Εικόνα1

Οι 50 υποψήφιοι επελέγησαν από 8.000 συμμετοχές και αιτήσεις που υπεβλήθησαν από 148 χώρες από ολόκληρο τον κόσμο.

Στόχος του Παγκόσμιου Βραβείου Δασκάλου είναι η αναγνώριση της εξαιρετικής συμβολής ενός δασκάλου στο επάγγελμα του αλλά και η ανάδειξη του σημαντικού ρόλου που διαδραματίζουν οι εκπαιδευτικοί στην κοινωνία.

Επίσημα, ο νικητής θα ανακοινωθεί στο Παγκόσμιο Φόρουμ Εκπαίδευσης και Δεξιοτήτων που θα διεξαχθεί τον Μάρτιο του 2016 στο Ντουμπάι.
Πηγή

Διαβάστε περισσότερα
Advertisement