ΕΛΛΑΔΑ

Μπαίνει τέλος το άναψε κλείσε στον θερμοσίφωνα: Επιδότηση εως 1.000 ευρώ πρόκειται να φέρει το υπουργείο περιβάλλοντος

Μπαίνει τέλος το άναψε κλείσε στον θερμοσίφωνα: Επιδότηση εως 1.000 ευρώ πρόκειται να φέρει το υπουργείο περιβάλλοντος
Advertisement

Για εγκατάσταση ηλιακού θερμοσίφωνα θα επιδοτηθούν τα νοικοκυριά με 1.000 ευρώ, σύμφωνα με ενεργειακό πρόγραμμα που ετοιμάζει το υπουργείο Περιβάλλοντος.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα επιδοτεί με 800 έως 1.000 ευρώ για την αγορά, είτε νέου ηλιακού θερμοσίφωνα, είτε για αντικατάσταση του παλιού.

Οι αιτήσεις θα γίνονται μέσα από την πλατφόρμα του gov.gr και πρόκειται να ξεκινήσουν μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2023.

Αν και είναι άγνωστες οι λεπτομέρειες του προγράμματος, το πιθανότερο είναι να κινηθεί στα χνάρια του «Ανακυκλώνω – Αλλάζω συσκευή», δηλαδή οι δικαιούχοι θα πρέπει να κάνουν αίτηση σε ειδική πλατφόρμα, με κωδικούς Taxisnet, προκειμένου να πάρουν τα αντίστοιχα voucher.

Υπενθυμίζεται ότι αρχικά, ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Κώστας Σκρέκας, είχε υπογραμμίσει ότι το πρόγραμμα θα ξεκινούσε να τρέχει μέσα στο 2022, αλλά σύμφωνα με νέες δηλώσεις του, κάτι τέτοιο θα γίνει με χρονικό ορίζοντα μέχρι και την Άνοιξη.

Μάλιστα, όπως εξήγησε ο υπουργός, θα είναι καλύτερα εάν ανοίξει τον Μάρτιο η πλατφόρμα και κατ’ επέκταση εάν αρχίσει τότε η αντικατάσταση, γιατί θα είναι καλύτερος ο καιρός.

Όπως χαρακτηριστικά επεσήμανε «μελετούμε και θα προδημοσιευτεί ο οδηγός για ένα πρόγραμμα που αφορά τους ηλιακούς θερμοσίφωνες. Θεωρούμε ότι το πρώτο τρίμηνο του 2023 θα είμαστε έτοιμοι να ανοίξουμε μια πλατφόρμα. Θα έχει βελτιωθεί και ο καιρός, γιατί η Άνοιξη και μετά είναι η περίοδος που γίνονται οι οικοδομικές εργασίες».

 

Πηγή

Διαβάστε περισσότερα
Advertisement