ΚΟΣΜΟΣ

Μητέρα εξηγεί τον λόγο που ζητά νοίκι από τον 7χρονο γιο της

Μητέρα εξηγεί τον λόγο που ζητά νοίκι από τον 7χρονο γιο της
Advertisement

Μία Αμερικανίδα έχει επιβάλλει στον 7χρονο γιο της να πληρώνει νοίκι και λογαριασμούς, ωστόσο υπερασπίστηκε αυτήν της την κίνηση.

Τα νοίκια και οι λογαριασμοί είναι έννοιες που αφορούν συνήθως ενήλικες, όμως στην περίπτωση ενός 7χρονου από την Φλόριδα, τα πράγματα είναι αρκετά διαφορετικά.

Βλέπετε, ο εν λόγω πιτσιρίκος, καλείται να καταβάλει κάθε μήνα πέντε δολάρια ενοίκιο, δύο δολάρια για το ρεύμα που ξοδεύει στο δωμάτιό του και ακόμη δύο για το ίντερνετ που χρειάζεται για το iPad του, κατόπιν πρωτοβουλίας της μητέρας του!

Πού βρίσκει τα χρήματα; Του τα δίνουν οι δικοί του όταν κάνει απλά καθημερινά πράγματα, όπως να πλύνει τα δόντια του, να συμμαζέψει το δωμάτιό του και να βάζει τα άπλυτά του στον κάδο.

Η μαμά του εξήγησε μέσω Tik Tok πως το κάνει αυτό προκειμένου να εξηγήσει στον μικρό την αξία του χρήματος από μικρή ηλικία.

Όπως είπε, «στο τέλος του μήνα έχει ένα κουμπαρά για τα λεφτά που πρέπει να πληρώσει και έναν για να τα χαλάσει όπως θέλει. Είναι δικό του θέμα το πώς θα τα ξοδέψει. Αν δεν πληρώσει το νοίκι ή τους λογαριασμούς, το χρέος πηγαίνει στον επόμενο μήνα».

Η γυναίκα πάντως εξήγησε πως τα… έσοδα που έχει από τον μικρούλη, πηγαίνουν εκ νέου στις αποταμιεύσεις του.

Όπως ήταν φυσικό, αρκετοί χρήστες αντέδρασαν στα πεπραγμένα της Αμερικανίδας, η οποία πάντως υποστηρίζει πως η μέθοδός της έχει φέρει αποτελέσματα.

 

Διαβάστε περισσότερα
Advertisement