ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Μινιμαλιστική κατοικία στην άκρη του γκρεμού!

Μινιμαλιστική κατοικία στην άκρη του γκρεμού!
Advertisement

Οι εντυπωσιακές εικόνες που ακολουθούν αποκαλύπτουν μια κατοικία εντυπωσιακής κατασκευής, που σχεδιάζεται να χτιστεί στην άκρη ενός γκρεμού στο Κάλγκαρι του Καναδά.

Οι εικόνες από τα σχέδια δείχνουν έναν ιδιαίτερο αρχιτεκτονικό σχεδιασμό με το υπνοδωμάτιο να βρίσκεται χαμηλότερα από το υπόλοιπο σπίτι και τα τεράστια παράθυρα να επιτρέπουν την πανοραμική θέα. Και οι υπόλοιποι χώροι αυτής της κατοικίας πρόκειται να είναι το ίδιο εντυπωσιακοί.

Το κατασκευαστικό έργο της μινιμαλιστικής αυτής οικίας ονομάζεται «Maralah», το οποίο σημαίνει «αυτός που γεννήθηκε κατά τη διάρκεια ενός σεισμού», που αποδίδεται ως φόρος τιμής στην ιστορία της συγκεκριμένης περιοχής.

Το έργο φέρει ελληνική υπογραφή καθώς το σχεδιασμό και την κατασκευή του έχουν αναλάβει ο Λαέρτης-Αντώνης Βασιλείου και οι αρχιτέκτονες Αργύρης Χρονόπουλος και Διονύσης Κουτσουμάρης.

Η μινιμαλιστική κατοικία θα έχει συνολική έκταση 45 τμ. Για την κατασκευή της θα χρησιμοποιηθούν ακατέργαστο σκυρόδεμα, γυαλί και ματ μαύρος χάλυβας. Η διαρρύθμιση του χώρου περιλαμβάνει υπνοδωμάτιο το οποίο βρίσκεται κάτω από την κουζίνα, ένα χώρο που προσφέρεται για ανάγνωση και τουαλέτα. Θα υπάρχει επίσης και μικρός αποθηκευτικός χώρος, που θα μπορεί να λειτουργεί και ως ντουλάπα. Η οροφή του σχεδιάζεται να φυτευτεί για να βρίσκεται σε πλήρη αρμονία με το γύρω φυσικό περιβάλλον.

Το σχήμα του Maralah είναι τετράγωνο, με δυνατότητα περιστροφής 45 μοιρών. Η κατασκευαστική αυτή ιδιαιτερότητα επιτυγχάνει μια δυναμική σχέση της κατοικίας με το γύρω περιβάλλον του γκρεμού, καθώς μοιάζει σαν να έχει γίνει ένα με το έδαφος κατά τη διάρκεια ενός σεισμού, όπως δηλώνει χαρακτηριστικά το όνομά της.

Η ιδέα εξακολουθεί να βρίσκεται, ωστόσο, σε πρώιμο στάδιο καθώς η κατασκευή της δεν έχει ακόμα προγραμματιστεί.

 

 

 

Διαβάστε περισσότερα
Advertisement