ΣΟΦΑ ΛΟΓΙΑ

Μην βιάζεσαι να βαφτίσεις «έpωτα» έναν ενθουσιασμό

Μην βιάζεσαι να βαφτίσεις «έpωτα» έναν ενθουσιασμό
Advertisement

Γράφει η Δέσποινα Χατζάκη

Αν είναι έpωτας θα το καταλάβεις. Μα κι αν είναι ενθουσιασμός θα φανεί. Στην αρχή όλα φαντάζουν ιδανικά. Πετάς στους ουρανούς και είσαι ευτυχισμένος χωρίς προφανή λόγο για τους άλλους.

Όμως στον ενθουσιασμό το “ξεφούσκωμα” δεν αργεί να έρθει. Κι εκεί που νόμιζες ότι ζούσες την απόλυτη ευτυχία με τον τέλειο έpωτα, προσγειώνεσαι απότομα έχοντας “σπάσει τα μούτρα σου”.

Όμως γρήγορα, ω! τι θαύμα , ξαναβρίσκεσαι ψηλά. Και ξέρεις γιατί; Γιατί ο ενθουσιασμός φουσκώνει και ξεφουσκώνει γρήγορα και δίνει τη θέση του σε άλλον ενθουσιασμό!

Ο έpωτας όμως; Για σκέψου. Ο αληθινός έpωτας όταν σε επισκέπτεται παραμένει και στα καλά και στα άσχημα. Δε χρειάζεται στολίδια ούτε δημόσια επίδειξη για να διατηρηθεί. Δε θέλει να του δείχνεις πάντα τον καλό σου εαυτό, ούτε να προσποιείσαι. Σε θέλει όπως είσαι.

Ο έpωτας έχει διάρκεια και σταθερότητα. Είναι αγνός και σοβαρός. Ακόμα όμως και όταν τελειώνει διαφέρει γιατί το τέλος του μοιάζει με πένθος, με ζωντανό θάνατο.

Δε συμβαίνει το ίδιο με τον ενθουσιασμό. Δεν πτοούμαστε από την απώλειά του γιατί γρήγορα θα παρηγορηθούμε από έναν άλλο το ίδιο ανάλαφρο και φευγαλέο. Την επόμενη φορά λοιπόν μη βιαστείς να βαφτίσεις έpωτα τον ενθουσιασμό σου.

Απλά δες αν ικανοποίησες επιφανειακές επιθυμίες, πάθη και εγωισμούς και αν με τον καπελάκι στραβά βάζεις πλώρη για κάτι άλλο. Ε τότε δεν ερωτεύτηκες!

Γιατί τον αληθινό έpωτα θα τον κουβαλάς μαζί σου όσος χρόνος κι αν περάσει, ό,τι κι αν συμβεί. Κι αν ακόμα δεν ικανοποιηθεί θα έρχεται πάντα απρόσκλητος σε κάθε σου στιγμή. Πάντα θα διεκδικεί μια θέση στη ζωή σου, γιατί θα έχει αυτό το κάτι άλλο, το ξεχωριστό.

Πηγή: loveletters.gr

Διαβάστε περισσότερα
Advertisement