ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Μίλτος Τεντόγλου: Η Τουρκία «υποκλίνεται» στον Έλληνα αθλητή και τον καλεί στο «δεύτερο σπίτι του»

Μίλτος Τεντόγλου: Η Τουρκία «υποκλίνεται» στον Έλληνα αθλητή και τον καλεί στο «δεύτερο σπίτι του»
Advertisement

Τα συγκινητικά λόγια του Φατίχ Σιντιμάρ

Χαρακτήρα ευγνωμοσύνης απέκτησε η επίσκεψη του προέδρου της Ομοσπονδίας Στίβου της Τουρκίας στα γραφεία του ΣΕΓΑΣ στην Αθήνα και τη συνάντηση με την πρόεδρο.

Ο Φατίχ Σιντιμάρ εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τη Σοφία Σακοράφα για τη συμπαράσταση της Ελλάδας -και σε επίπεδο στίβου- μετά το σεισμό της Τουρκίας.

Επιπλέον, ο κ. Σιντιμάρ παρέδωσε ένα δώρο και μία επιστολή για τον ολυμπιονίκη Μίλτο Τεντόγλου, προκειμένου να τον ευχαριστήσει προσωπικά για τη δωρεά του προς τον δοκιμαζόμενο τουρκικό λαό.

Ήταν εξαιρετική -και έγινε γνωστή τοις πάσι- η κίνησή του μετά την ακύρωση του άλματος στα 8,40 μ. στο μίτινγκ του Τορούν, όταν πούλησε τα παπούτσια που έγιναν το μήλον της Έριδος για τη World Athletics. Η παλαίμαχος άλτρια του μήκους, Νίκη Ξάνθου, έδωσε τα χρήματα για να τα αποκτήσει και μαζί με ακόμα ένα ποσό που μαζεύτηκε, τα χρήματα στάλθηκαν από την Ομοσπονδία στους σεισμόπληκτούς της Τουρκίας.

Με αυτά και με αυτά, η συνάντηση έγινε σε εγκάρδιο κλίμα και οι δύο πλευρές είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν τόσο για τις επικείμενες εκλογές της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας στίβου όσο και για αγωνιστικά θέματα που αφορούν στα Βαλκάνια. Ο κ. Σιντιμάρ είχε και ένα δώρο για την κ. Σακοράφα.

Το «παρών» στη συνάντηση έδωσε το μέλος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας και ειδικός γραμματέας του ΣΕΓΑΣ, Παναγιώτης Δημάκος και ο CEO του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος κλειστού της Κωνσταντινούπολης, Σερκάν Μπαλτατσί.

Η επιστολή του κ. Σιντιμάρ προς τον Μίλτο Τεντόγλου

Αγαπητέ Μιλτιάδη Τεντόγλου, Αγαπητέ μας Πρωταθλητή,

Ο Ολυμπισμός και η ιδιότητα του Ολυμπιονίκη δεν αναφέρεται μόνο στις διακρίσεις στον αθλητικό τομέα. Αναφέρεται εξίσου στον καλό χαρακτήρα και στην προσωπικότητα ενός ανθρώπου, κι εσύ είσαι ένα από τα καλύτερα παραδείγματα αυτής της περιγραφής.

Εξ ονόματος της πατρίδας μου, της Τουρκίας, θέλω να εκφράσω την τεράστια ευγνωμοσύνη μας για την τόσο σημαντική βοήθεια προς τα θύματα των σεισμών.

Η ελληνική διασωστική αποστολή βρέθηκε στις πληγείσες πόλεις από την πρώτη στιγμή του σεισμού, οι Έλληνες πολίτες ήταν κοντά μας με τις προσφορές τους από την πρώτη μέρα, εσύ όμως έδειξες σε μας αλλά και σε όλο τον κόσμο, πόση δύναμη έχει η διεθνής γλώσσα του αθλητισμού.

Θα ήθελα να σε προσκαλέσω στην Τουρκία «το δεύτερο σπίτι σου» προκειμένου να επισκεφτούμε μαζί τα θύματα των σεισμών, το συντομότερο δυνατόν και όταν το πρόγραμμά σου το επιτρέψει. Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ την αυτοθυσία σου και ο τουρκικός λαός θα προσεύχεται πάντοτε για την επιτυχημένη πορεία σου. Σου εύχομαι κάθε επιτυχία στο υπόλοιπο της καριέρας σου.

Διαβάστε περισσότερα
Advertisement