ΣΟΦΑ ΛΟΓΙΑ

Μερικοί άνθρωποι είναι όπως τα βιβλία: Με ωραίο εξώφυλλο αλλά χωρίς περιεχόμενο

Μερικοί άνθρωποι είναι όπως τα βιβλία: Με ωραίο εξώφυλλο αλλά χωρίς περιεχόμενο
Advertisement

Είναι εκπληκτικό το πόσο ευάλωτοι είμαστε στην εξωτερική εμφάνιση. Κοιτάμε το μπουκάλι και δεν μας ενδιαφέρει το περιεχόμενο. Ο κόσμος βασίζεται στα όμορφα χαμόγελα, στο καθαρό δέρμα, στα μεταξένια μαλλιά… Συνήθως το μόνο που επιδιώκουμε είναι η εξωτερική ομορφιά, σαν αυτό να είναι η εγγύηση μιας πιο ευτυχισμένης ζωής. Πόσο λάθος.

Συχνά παρασυρόμαστε από την εξωτερική εμφάνιση, με αποτέλεσμα να προσελκύουμε ανθρώπους που εκκρίνουν δηλητήριο, χρησιμοποιώντας ένα τέλειο κέλυφος για να μας εξαπατήσουν και να μας προσελκύσουν.

Στη σημερινή εποχή οι άνθρωποι έλκονται από ασταθή ιδεώδη ομορφιάς. Τόσο τα αγόpια όσο και τα κοpίτσια προσπαθούν να προσαρμοστούν στις προσδοκίες μας κοινωνίας που επιβάλει τέλεια σώματα χωρίς ίχνος κυτταρίτιδας και λίπους.

Εσωτερικά είμαστε άδειοι. Καταλήγουμε να περνάμε όλη μας τη ζωή κυνηγώντας ένα ουράνιο τόξο στον ουρανό, χωρίς να μπορούμε να το φτάσουμε ποτέ.

Ίσως είναι καιρός να δώσουμε κάποια προσοχή σε αυτό που συμβαίνει μέσα μας…Ίσως ήρθε η ώρα να σταματήσουμε να είμαστε ματαιόδοξοι. Ίσως έφτασε ο καιρός να γίνουμε σαν τα βιβλία που παρόλο το όχι και τόσο όμορφο εξώφυλλο, έχουν περιεχόμενο. Ο κόσμος είναι γεμάτος ψεύτικα κοσμήματα, όμως υπάρχουν και εκείνοι που η απλή και προφανώς ανεπαρκής εμφάνιση τους κρύβει πραγματικούς θησαυρούς.

Πηγή : Jenny.gr

Διαβάστε περισσότερα
Advertisement