ΕΛΛΑΔΑ

Μέγα πλήθος, μέγα πάθος κατά της κυβέρνησης

Μέγα πλήθος, μέγα πάθος κατά της κυβέρνησης
Advertisement

Υπολογίζεται ότι διαδήλωσαν πάνω από 100.000 διαδηλωτές στην Αθήνα – Χαρακτηριστικό σύνθημα: «Μια νύχτα μαγική σαν την Αργεντινή, να δούμε στα ελικόπτερα, Αλέξη, ποιος θα μπει» – Μεγαλειώδεις πορείες σε όλη την ΕλλάδαΣτους δρόμους βγήκαν σήμερα χιλιάδες διαδηλωτές προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση. 

Οι πορείες που πραγματοποιήθηκαν στο κέντρο της Αθήνας ήταν ογκώδεις, αφού περισσότερα από 100.000 άτομα συμμετείχαν σε αυτές, ενώ μεγαλειώδεις ήταν και οι συγκεντρώσεις που πραγματοποιήθηκαν σε πόλεις σε όλη την Ελλάδα.

Οι απεργιακές συγκεντρώσεις των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ ξεκίνησαν το πρωί από την Ομόνοια και την πλατεία Κλαυθμώνος, για να καταλήξουν έξω από τη Βουλή. Ωστόσο η πορεία διαλύθηκε απότομα από επεισόδια που προκλήθηκαν από κουκουλοφόρους στην πλατεία Συντάγματος, λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι. Αυτή την ώρα όλοι οι δρόμοι είναι ανοιχτοί εκτός από την Πατησίων στο ύψος του Πολυτεχνείου.

«Μια νύχτα μαγική σαν την Αργεντινή, να δούμε στα ελικόπτερα, Αλέξη, ποιος θα μπει», ήταν ένα από τα χαρακτηριστικά συνθήματα που ακούστηκαν στη συγκέντρωση στο Σύνταγμα, το οποίο πλημμύρισε από διαδηλωτές, καθώς οι σημερινές συγκεντρώσεις είχαν εντυπωσιακή συμμετοχή.

Tα συνδικάτα έχουν εξαγγείλει για σήμερα γενική απεργία ενάντια στο σχέδιο της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης της κυβέρνησης, με τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ, που ηγούνται της κινητοποίησης, να προσκαλούν σε μαζική συμμετοχή.

Στις απεργιακές κινητοποιήσεις συμμετέχουν σχεδόν όλοι οι σύλλογοι εργαζομένων. Είναι πρωτοφανής η μαζική αποχή και των καταστημάτων που έχουν κατεβάσει ρολά. Ποσοστά καθολικής συμμετοχής πλησίασε το κλείσιμο των καταστημάτων στην σημερινή απεργία, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν σε κοινή ανακοίνωσή τους η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος και η Εθνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας.

Μέγα πλήθος, μέγα πάθος κατά της κυβέρνησης - Εικόνα 0

Μέγα πλήθος, μέγα πάθος κατά της κυβέρνησης - Εικόνα 1

Κουτσούμπας: Να αποσυρθεί εδώ και τώρα το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο – έκτρωμα
«Η μεγάλη επιτυχία της πανελλαδικής γενικής πανεργατικής απεργίας, τα μεγάλα συλλαλητήρια σε όλες τις πόλεις της χώρας, τα αγωνιστικά μπλόκα της αγροτιάς, η συμμετοχή εκατοντάδων χιλιάδων αυτοαπασχολούμενων, επιστημόνων, νέων και γυναικών των λαϊκών οικογενειών, στέλνουν ένα μήνυμα: Δεν πάει άλλο. Να αποσυρθεί εδώ και τώρα το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο – έκτρωμα. Να καταργηθούν οι αντεργατικοί αντιλαϊκοί νόμοι», δήλωσε στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας.

«Κλιμακώνουμε, συνεχίζουμε μέχρι την τελική νίκη. Με εργατική ενότητα, με την εργατική πρωτοπορία, με κοινωνική λαϊκή συμμαχία όλων των εργαζομένων σε όποιο κλάδο κι αν ανήκουν. Με προσανατολισμό ενάντια στα μονοπώλια που μας εκμεταλλεύονται, ενάντια στο καπιταλιστικό σύστημα που κατρακυλά τη ζωή του εργαζόμενου όλο και πιο κάτω. Για να πάρουμε τις τύχες μας στα χέρια μας, για να πάρουμε τις ζωές μας. Καλή επιτυχία, καλή δύναμη σε όλους και όλες» κατέληξε στην δήλωσή του, ο κ. Κουτσούμπας.

Μέγα πλήθος, μέγα πάθος κατά της κυβέρνησης - Εικόνα 2

Η Αλέκα Παπαρήγα
Μέγα πλήθος, μέγα πάθος κατά της κυβέρνησης - Εικόνα 3
Η Αθήνα από νωρίς το πρωί ήταν γεμάτη αστυνομία, ενώ στο Χίλτον έχουν στηθεί κλούβες υπό τον φόβο επεισοδίων. Υπενθυμίζεται ότι στο Χίλτον έχουν καταλύσει οι εκπρόσωποι των δανειστών και πραγματοποιούνται εκεί οι συναντήσεις με τους υπουργούς της κυβέρνησης Τσίπρα.

Δείτε βίντεο με τους αστυνομικούς διασκορπισμένους σε όλη την Αθήνα

Μέγα πλήθος, μέγα πάθος κατά της κυβέρνησης - Εικόνα 4
Μέγα πλήθος, μέγα πάθος κατά της κυβέρνησης - Εικόνα 5 Μέγα πλήθος, μέγα πάθος κατά της κυβέρνησης - Εικόνα 6 Μέγα πλήθος, μέγα πάθος κατά της κυβέρνησης - Εικόνα 7 Μέγα πλήθος, μέγα πάθος κατά της κυβέρνησης - Εικόνα 8 Μέγα πλήθος, μέγα πάθος κατά της κυβέρνησης - Εικόνα 9 Μέγα πλήθος, μέγα πάθος κατά της κυβέρνησης - Εικόνα 10 Μέγα πλήθος, μέγα πάθος κατά της κυβέρνησης - Εικόνα 11 Μέγα πλήθος, μέγα πάθος κατά της κυβέρνησης - Εικόνα 12 Μέγα πλήθος, μέγα πάθος κατά της κυβέρνησης - Εικόνα 13 Μέγα πλήθος, μέγα πάθος κατά της κυβέρνησης - Εικόνα 14 Μέγα πλήθος, μέγα πάθος κατά της κυβέρνησης - Εικόνα 15 Μέγα πλήθος, μέγα πάθος κατά της κυβέρνησης - Εικόνα 16 Μέγα πλήθος, μέγα πάθος κατά της κυβέρνησης - Εικόνα 17 Μέγα πλήθος, μέγα πάθος κατά της κυβέρνησης - Εικόνα 18 Μέγα πλήθος, μέγα πάθος κατά της κυβέρνησης - Εικόνα 19

Ποιοι συμμετέχουν στην απεργία

Εκτός από τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ στην απεργία συμμετέχουν: 

ΓΣΕΒΕΕ (επαγγελματοβιοτέχνες)
ΕΣΕΕ (έμποροι)
ελεύθεροι επαγγελματίες
γιατροί
φαρμακοποιοί
συνολικά ο επιστημονικός κλάδος (δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, μηχανικοί, φοροτεχνικοί , γιατροί, οδοντίατροι,  δικαστικοί επιμελητές, χημικοί, διατροφολόγοι, γεωτεχνικοί, κτηνίατροι).
αυτοκινητιστές-ταξί
αυτοκινητιστές-φορτηγά
Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων
ΠΟΕ-ΟΤΑ
ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ

Μέγα πλήθος, μέγα πάθος κατά της κυβέρνησης - Εικόνα 20

Μέγα πλήθος, μέγα πάθος κατά της κυβέρνησης - Εικόνα 21

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι! Aποστολή Ακολουθήστε μας στα
Πηγή

Διαβάστε περισσότερα
Advertisement