ΓΥΝΑΙΚΑ

Μαμά δεν φταις εσύ που κρύβεσαι στο μπάνιο για να κλάψεις

Μαμά δεν φταις εσύ που κρύβεσαι στο μπάνιο για να κλάψεις
Advertisement

Μαμά να σου πω κάτι; Δεν φταις εσύ που μαζεύονται τόσα ρούχα για πλύσιμο και τόσα πιάτα στο νεροχύτη. Δεν φταις εσύ που τρία βράδια στη σειρά παραγγέλνουμε απέξω. Παλεύεις για το καλύτερο, αλλά η μητρότητα είναι δύσκολη όταν είσαι μόνη μαμά.

Δεν είναι δικό σου λάθος που ο γάμος σου δεν πήγε, όπως ήθελες. Δεν φταις εσύ που κουράστηκες τόσο που δεν ήθελες να βλέπεις πια το μπαμπά, που είσαι μόνη σου από τότε που με γέννησες και που δεν έχεις κανέναν δίπλα σου, ούτε τους γονείς σου, ούτε την οικογένειά σου, ούτε τους φίλους σου. Δεν φταις εσύ που εμπιστεύεσαι μόνο τις δυνάμεις σου και κανέναν άλλον.

Ξέρω πόσο δύσκολη είναι η μητρότητα. Δεν φταις εσύ που ψυχολογικά είσαι πολύ πεσμένη, που είσαι αγχωμένη και κάποιες μέρες θες να εκραγείς. Λυπάμαι αν με τον αδερφό μου σε ταλαιπωρούμε. Λυπάμαι που δεν είμαστε όπως θα ‘θελες να είμαστε. Όσο όμως και αν σε κουράζουμε, είσαι καταπληκτική και σε αγαπάμε.

Δεν φταις εσύ που πέρασες επιλόχειο κατάθλιψη και που πήρες δεκάδες κουτιά φάρμακα για να καταφέρεις να κρατήσεις τους δαίμονές σου μακριά. Δεν φταις εσύ που κλαις κρυφά στην τουαλέτα, ενώ βάζεις τα ρούχα στο πλυντήριο. Ξέρω ότι αυτό σε ανακουφίζει γι’ αυτό και δεν σου λέω τίποτα όταν σε βλέπω να βγαίνεις από το μπάνιο με κατακόκκινα μάτια. Προσπαθείς για το καλύτερο και ξέρω ότι θα τα καταφέρεις.

Δεν φταις εσύ που τα πράγματα δεν είναι ιδανικά. Μη νομίζεις ότι προσαρμόζονται όλοι εύκολα στη νέα τους ζωή. Ξέρεις πόσες άλλες μαμάδες σαν και σένα παλεύουν να μεγαλώσουν τα παιδιά τους και να τα βγάλουν πέρα; Δεν είσαι η μόνη, να το ξέρεις.

Πηγή: kidspot.com.au

Διαβάστε περισσότερα
Advertisement