ΚΟΣΜΟΣ

Το μακρύτερο παγκάκι του κόσμου!

Το μακρύτερο παγκάκι του κόσμου!
Advertisement

Σχεδιασμένο από το αρχιτεκτονικό γραφείο Studio Weave, “Το Μεγαλύτερο Παγκάκι” της Αγγλίας και ίσως του κόσμου, στο Littlehampton, έχει μήκος 324μ, ενώ σκοπεύει να ξεπεράσει τα 600μ.

Το μακρύτερο παγκάκι του κόσμου! - Εικόνα 2

Ως κομμάτι του παραθαλάσσιου περιπάτου, το μεγάλο αυτό παγκάκι αφουγκράζεται τον τόπο και ενσωματώνεται στο τοπίο, ενώ ταυτόχρονα ορίζει τη διαδρομή ως σύνολο συμβάντων, μία συλλογή ξεχωριστών και ιδιαίτερων χώρων που προστίθενται ο ένας μετά τον άλλο.

Το μακρύτερο παγκάκι του κόσμου! - Εικόνα 3

“Το Μεγαλύτερο Παγκάκι” είναι φτιαγμένο από διάφορες ποικιλίες σκληρού τροπικού ξύλου, που προήλθε από διάφορες πηγές, όπως κομμάτια ξύλων που περισυλλέχθηκαν από παραθαλάσσιες περιοχές ή που σώθηκαν από υγειονομική ταφή. Τα διαφορετικά είδη ξύλων που χρησιμοποιήθηκαν προσφέρουν ποικιλία στις αποχρώσεις, από απαλό ροζέ ή ξεθωριασμένη ώχρα μέχρι σκούρο καφέ και έντονο κοκκινωπό. Το μέταλλο που χρησιμοποιήθηκε είναι 100% ανακυκλώσιμο με το 70% να είναι ανακυκλωμένο υλικό. Ευχάριστη διάθεση και στοιχείο έκπληξης προσθέτουν οι μπάρες από έντονα χρώματα που χρησιμοποιούνται και εναλλάσσονται, ροζ, κίτρινο, πορτοκαλί για την ανατολή και μωβ, μπλε, πράσινο για τη δύση.

Το μακρύτερο παγκάκι του κόσμου! - Εικόνα 4

“Το Μεγαλύτερο Παγκάκι” με διάθεση παιχνιδιού ρέει στο χώρο και γράφει το ίχνος του παράλληλα με τον παραθαλάσσιο περίπατο, ενσωματώνεται στο τοπίο και συμμετέχει στη ζωή του τόπου ως ένα δείγμα αστικής τέχνης.

Το μακρύτερο παγκάκι του κόσμου! - Εικόνα 5

Το μακρύτερο παγκάκι του κόσμου! - Εικόνα 6

Το μακρύτερο παγκάκι του κόσμου! - Εικόνα 7

Το μακρύτερο παγκάκι του κόσμου! - Εικόνα 8

Το μακρύτερο παγκάκι του κόσμου! - Εικόνα 9πηγή: designmadness.gr

Διαβάστε περισσότερα
Advertisement